Hjälp Fort!!!

snälla hjälp mig med att jag ska kunna komma över denna ensamhet i mitt klassrum. jag har nästan inga vänner i min klass men jag har ju andra vänner men dem är ju antingen äldre eller yngre än mig dem kan ju inte göra någon ändring. jag har ju typ 2 st vänner i klassen men jag kan inte vara med dem för att dem är i sina ``grupper`` o jag är ju typ inte medlem i någon av dem jag har berättat till en av mina lärare hon sa att alt skulle fixas men HJÄLPER MIG INTE!!! och här sitter jag och bara gråter (PÅ RIKTIGT!) grejen är att jag måste alltid jobba själv på och jag har ingen att jobba med jag har försökt sedan fyran att hitta en sådan kompis som man kan vara med det har gått ett helt år och ingen verkar bry sig i min klass sen så är det killar i min klass som mobbar mig för att dem tycker att jag är tjock o jag jag lovar jag är inte tjock jag är bara lite längre liksom dem kallar mig tårtätare och mycket värre med svordomar...
jag måste alltid gå in på toa och gråta och se på mig själv gråtande. och jag måste alltid vara själv och sitta och äta i matsalen.

HJÄLP SNÄLLA JAG STÅR INTE UT JAG STÅR INTE UT !!!!! JAG SITTER HÄR OCH GRÅTER ETT HELT HAV!!!

Sandra

Kommentarer

Hej!

Ensamhet kan vara oerhört tungt när man inte själv valt det. När man känner sig ensam så hjälper det ofta om man får prata med någon om hur man känner. Antingen kanske du kan prata med en vän, en familjemedlem eller någon vuxen på skolan. Du skriver att du redan pratat med en lärare och att hon lovat att allt skulle ordna sig men att ingenting har hänt. Kanske kan du prata med henne igen och fråga vad hon har gjort för att hjälpa dig. Vi tycker att det är starkt av dig att berätta för oss hur du känner och det finns saker som du kan göra för att må bättre!

Du berättar att killarna i klassen på olika sätt kränker dig genom att ge dig nedsättande kommentarer och kommentera din vikt vilket sårar dig. Det är inte dig det är fel på utan det är killarna som mobbar som behöver ändra på sig. Det är aldrig okej att kränka en annan människa och detta är något som du kan prata med exempelvis kuratorn på skolan. Kanske kan du ta hjälp av någon kompis eller någon annan som du känner förtroende för när du berättar om vad killarna utsätter dig för. Det är också bra om dina föräldrar vet vad som pågår i skolan så att de kan hjälpa till och stötta dig.

Alla skolor har en handlingsplan mot mobbning och kanske finns det även så kallade skolvärdar som du kan vända dig till. Ofta känns det bättre när man fått berätta hur det känns och det blir då lättare att veta hur man ska agera för att få stopp på det.

Ungdomar och föräldrar till ungdomar mellan 12-21 år kan vända sig till Plattform Malmö som är en öppen samtalsmottagning. Saker man kan prata om kan exempelvis vara just hur det fungerar i skolan eller om relationer med kompisar. Du kan antingen vända dig dit själv eller så kan du göra det tillsammans med dina föräldrar. Telefonnumret dit är 040 - 34 05 50 och du kan också chatta med Plattform Malmö genom att gå in via nedanstående länk:

http://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-un...

Om du känner att du vill prata med någon utanför skolan så kan du vända dig till Ungdomsmottagningen. Där finns det möjlighet att skapa en samtalskontakt som kan hjälpa dig att hitta lösningar på din situation. På länken nedan finner du en lista över alla ungdomsmottagningar i landet. Under bokstaven M finner du Malmös mottagningar som du kan klicka dig vidare på för att få mer information:

http://www.umo.se/Ungdomsmottagningar/

Du kan också vända dig till BRIS, Barnens rätt i samhället, för att prata med vuxen om din situation. Du kan antingen ringa dit på telefonnummer 116 111, mejla dem eller chatta och det kan handla om precis vad som helst och du är alltid anonym. Om du klickar på länken nedan så kommer du till deras hemsida där du kan skicka mejl och chatta med dem:

http://www.bris.se/?pageID=327

Vi hoppas att du har fått någon vägledning i hur du kan gå tillväga och att du inte ger upp hoppet. Du får gärna vända dig hit igen om du undrar över något mer.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter