Hur Ska Jag Göra?

Postat: 2009-09-07 14:42

Min make och jag ligger i skilsmässa, men han vill inte flytta för han säger sig att han inte har råd.Jag har sagt till honom att han får ringa socialen och försöka få hjälp, men han lyssnar inte..Situationen hemma blir värre för varje dag som går, det är snart olidligt och jag är rädd att våra barn, 4 och 2 år kommer märka av detta snart..

L

Kommentarer

Postat: 2009-09-10 14:40

Hej

Att ligga i skilsmässa är ofta påfrestande och jobbigt för samtliga i familjen. Under denna period kan man behöva stöd och hjälp från någon professionell.

Om ni önskar prata med någon och bor i Malmö kan ni vända er till Familjerådgivningen i Malmö. Davidshallssgatan 20, tel/fax: 040 - 23 84 17, hemsida: https://www.malmo.se/individfamilj/familjeratt/familjeradgivning

De är vana vid att hantera relationsproblematik och arbetar med att hjälpa till med att finna nya lösningar på problem och konflikter.

Samtalen utgår ifrån bådas behov och engagemang. Varje samtal varar 1 till 1½ timme och kostar 200:-.

Så länge er skilsmässa inte gått igenom och du och din man inte kommer överens om flytten har din man rätt att bo kvar i lägenheten. Om ni inte kommer överens kan rätten pröva vem av er som har störst skäl till att få stanna i lägenheten.

Om du vill veta mer i detalj hur detta fungerar rekommenderar vi dig att kontakta en familjejurist för rådgivning. Familjerätten kan också vara behjälpliga vid sådana frågor.

Vi hoppas att du och din man kommer till en lösning som blir den bästa för er båda och era barn.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter