Hjälp

Postat: 2010-04-11 19:55

Jag behöver hjälp i en fråga. Min man och jag har ett gemensamt barn som är ca 1,5 år. Sedan vårt barns födsel har jag märkt att min man klarar inte av något ansvar för vårt barn. Han blir lätt stressad..jag får en känsla av att han undviker allt som har med ansvar att göra. Han orkar liksom inte med det. Jag har upprepade gånger försökt prata om saken utan resultat. Vårt barn har börjat på dagis. Jag är inskriven på Af som arbetssökande och går en kurs. Min man jobbar av och till ibland. Det är jag som sköter hämtning och lämning på dagis..fast han är ledig vissa dagar. Han vill helt enkelt inte. Ibland ställer han upp men sen efteråt blir han väldigt irriterad och tycker att jag stört honom på hans lediga dag. Jag pratat med dagis och sagt till dem hur jag uppfattar min man med vårt barn och då har de gått med på att vårt barn följer mina tider. Och har han semester så behöver han inte ha vårt barn hemma. När vårt barn blir sjukt så kan jag inte vara hemma ifall min man är ledig enligt försäkringskassans regler. Min man vägrar vara hemma och blir arg och irriterad då jag tar upp saken. Så det slutar med att jag får hemma utan min dagspenning. Jag vill gå på familjerådgivning men jag har inte råd med 200kr / gång. Finns ingen annan möjlighet för oss att få hjälp med denna situation?

Maria

Kommentarer

Postat: 2010-04-12 13:22

Hej

Det låter som en jobbig situation för dig och vi förstår din frustration.

Beroende på vilken stadsdel man tillhör så finns det lite olika tänkbara lösningar som är kostnadsfria. Flera stadsdelar har till exempel familjecentraler där det jobbar experter inom området. Deras främsta mål är att främja en god hälsa hos barnen och inom familjerna.

Det finns även socialrådgivare inom många stadsdelar som kan vara behjälpliga vid liknande situationer. Malmö stad erbjuder även föräldrautbildningar och en av dessa heter småbarnsliv och riktar sig till dem som har barn i åldern 1-3 år och vill bygga en stark och positiv relation till sitt barn. Vill man anmäla sig till någon av Malmö stads föräldrautbildningar ska man kontakta individ- och familjeomsorgen i sin stadsdel. Du når dem enklast genom att ringa Malmö stads växel på 040 – 34 10 00 och genom dem bli kopplade rätt.

Ett annat tips är att börja titta igenom våra länkar och se om du hittar något där. Du kan även ringa till socialtjänsten i din stadsdel och fråga vad just de kan erbjuda dig. Tillsammans tar ni reda på behoven och vilka resurser som finns för att sedan komma fram till olika lösningar.

Hoppas att dessa tips kan vara till nytta. Välkommen åter om det skulle uppstå ytterligare frågor eller funderingar.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter