Hjälp!

Hej!
Jag behöver akut hjälp.
Min man är i psykisk obalans och bråkar med mig varje dag, säger fula ord och skriker och gormar, det har han gjort i flera månader och nu orkar jag inte mer. Vi har 2 barn och dom mår jättedåligt.
Jag vill skilja mig men behöver hjälp med dom praktiska sakerna.
Jag jobbar just nu men har skrivit in mig på en utbildning på 1,5 år. Då ska jag ha knappt 9 tusen i månaden tilsammans med lånedelen av CSN.
Vi bor i villa som är ganska belastat av krediter.
Vi är överens om att sälja huset, men hur ska jag göra då?
Vill köpa en lägenhet men är ej säker att jag ska få kredit på banken om min lön är så liten?
Kanske räcker en tvåa för mig. Jag vill ha en delad vårdnad på barnen.
Jag har aldrig bott själv och vet ingenting om dessa saker. Hur gör man?
Tror ni att jag kommer att få beviljad kredit?
Vart ska jag vända mig för att få hjälp?? För man någon slags bidrag för bostanden då?

Hemlig

Kommentarer

Hej

Vi förstår att du känner dig stressad av din nuvarande situation och att du snarast möjligt vill förändra den för dig själv och för dina barn.

Inom Malmö stad finns det något som heter familjerådgivningen. De vänder sig till familjer som bor i Malmö, i första hand vuxna som har problem i par- eller familjerelationen. De arbetar med att hjälpa paren att finna nya lösningar på sina problem och konflikter. De kan även vara behjälpliga vid en eventuell skilsmässa och hur man på bästa sätt går vidare efter en sådan. Man kan läsa mer om dem och deras arbete på:

http://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-un...

Skulle det dock vara så att situationen ser så pass annorlunda ut att de inte kan vara behjälpliga så är det snarare en advokat som ni bör kontakta. I Malmö finns det en uppsjö av advokater. För att hitta en som passar just er så bör ni titta igenom antingen gula sidorna eller göra en sökning på internet.

När det gäller köp av lägenhet är det väldigt svårt för oss att uttala oss. Det allra bästa rådet vi kan ge är att du går till din bank och talar med dem. De kommer även ha möjlighet att göra en enklare uträkning på om ni kommer göra en eventuell vinst på ert nuvarande boende och hur du i så fall på bästa sätt kan använda denna när du skall köpa ny bostad.

Barnfamiljer med låga inkomster kan få bostadsbidrag. Hur mycket du kan få beror på dina inkomster, dina boendekostnader, bostadens storlek och hur många barn du har. Bostadsbidrag utreds och utbetalas av Försäkringskassan. För mer information om dem och deras kontaktuppgifter se:

http://www.forsakringskassan.se/nav/925831b5897f746e801f058d707d3112

Hoppas att du fått svar på dina frågor. Skulle det uppstå ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen åter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter