Kan Man Få Hjälp Med Relation Fast Man Inte Har Barn?

Hej!

Jag är en tjej i 30-års åldern som mår dåligt i min relation. Jag har svårt att komma över mitt förra förhållande och vet inte vad jag ska göra åt det hela. Jag har mått dåligt under lång tid och har jätte mycket sömnproblem.

Jag har försökt lösa mina problem på egen hand länge men till slut kommit fram till att jag skulle behöva proffessionell hjälp för att reda ut saker som har lett mig till det jag befinner mig i nu, men vet inte vart jag ska vända mig. Det finns inga barn med i bilden. Och att jag vill prata med någon utan att min partner är med. Så jag antar att jag inte passar in i den där familjeterapin. Kan man få hjälp genom er på något annat vis eller måste man vända sig till en privat psykolog? Vart bör jag i så fall vända mig och vad brukar det kosta?

jessi

kvinna 30

Kommentarer

Hej!

Det är inte ovanligt att man påbörjar en ny relation innan man kanske helt har kommit över sitt gamla förhållande. Att prata om sina känslor med sin nya partner är inte helt enkelt och man vill ju inte såra sin partner. Samtidigt så har man kanske dåligt samvete för att man går omkring och känner som man gör. Ibland får tiden göra sitt men många gånger kan man behöva prata med någon som kan hjälpa en att förstå varför man känner som man gör och som kan hjälpa en vidare, precis som du själv kommit fram till.

Du berättar att du har svårt att sova och att du mått dåligt under en längre tid. När man lider av sömnproblem så blir det ännu svårare att reda ut situationen och det blir lätt en ond cirkel. Kan man komma tillrätta med just sömnproblemen så kan det även bli lättare att hantera övriga problem.

Du kan vända dig till vårdcentralen för att träffa en läkare om du anser att du behöver hjälp med dina sömnproblem. Du kan även vända dig till vårdcentralen för att där få en samtalskontakt. Detta kan exempelvis vara en kurator eller så kan du få en remiss till psykolog . På det viset så innefattas kostnaden i högkostnadsskyddet vilket innebär att det finns en gräns för hur mycket vården kostar dig. Under en tolvmånadersperiod så är det i nuläget 900 kr.

Det finns också privata alternativ som man kan vända sig till och man kan själv göra en sökning på nätet för att få information kring psykologer som finns i Malmö. En lista med telefonnummer till flera av dessa finner du nedan. Om du vill veta vad det kostar att gå till en psykolog så skulle vi rekommendera dig att ringa runt då det varierar.

http://gulasidorna.eniro.se/kategori/psykologer-legitimerade:r1001228/ma...

I vissa stadsdelar finns det socialrådgivare som man kan vända sig till med allt från relationsproblem till frågor kring ekonomi. För att få veta vad som erbjuds i just din stadsdel så kan du kontakta Malmö stads växel på telefonnummer 040 – 34 10 00 och fråga vad för stöd som finns där just du bor.

Vi hoppas att du fått en fingervisning om vart du kan vända dig så att du får hjälp att komma vidare. Om du undrar något mer så får du gärna återkomma!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter