Misshandlad Av Min Bror

Hej jag behöver hjälp och få svar på några frågor. Det är så att min bror slog mig idag, han har gjort detta tidigare, och nu orkar jag inte mer. Min kind är svullen, röd och svider efter hans smäll och jag blöder på insidan av min övre läpp! Jag tänker anmäla honom för misshandel men jag orkar inte bo kvar hemma pga honom. Mina föräldrar kan inte göra något för han lyssnar inte på dom. Han tror i princip att HAN är mannen i huset och bestämmer över allt och alla. Jag är 19 och ska bli 20 om 3 månader. Han är 18 och har tidigare blivit dömd för misshandel, i det fallet var det en kille på hans skola som anmälde honom. Vad kan soc göra för att hjälpa mig? Kan dom hitta nån lägenhet till mig för jag orkar verkligen inte bo hemma! Jag är på gränsen till att ta livet av mig och jag orkar inte ha det såhär! Hur länge till ska jag behöva stå ut med hans j*vla aggression, jag kan inte sitta och vänta på att få en lägenhet av boplatssyd! Det finns absolut INGET mina föräldrar kan göra. Och jag är rädd att han kommer göra det igen, jag VET att han kommer göra det igen. Jag tänker inte vara en sån där dum person som förlåter personen som slog henne/honom när man vet att det kommer att upprepas. Om han kan slå sin egen syster, hans eget kött och blod, vem vet vad han kan vara kapabel till att göra nästa gång? Rentav slå mig så pass mycket att han dödar mig. Och det tänker jag INTE finna mig i! Jag tänker inte acceptera något sånt från någon, speciellt inte från någon som jag trodde var min bror! Hur fort kommer soc att träda in när jag går till dom och berättar om min situation? Jag är så oerhört trött på detta! Snart orkar jag inte leva mer! Snälla, svara på detta så fort som möjligt! :(

anonym

Kommentarer

Hej!

Det du berättar för oss är allvarligt och så här ska du inte behöva ha det. Om din hemsituation är så allvarlig att du inte kan bo kvar hemma kan du vända dig till socialtjänsten för att få hjälp. Då kan en socialsekreterare titta närmare på din situation för att kunna göra en bedömning av hur du har det hemma och varför du inte kan bo kvar.

Vi rekommenderar dig därför att så snart du kan kontakta individ- och familjeomsorgen i den stadsdel som du tillhör så att du kan berätta om din situation. Det går bra att ringa direkt till Malmö stads växel på telefonnummer 040-34 10 00, eller så kan du ringa till något av de nummer som vi hänvisar till nedan:

Centrum: 040- 34 58 70
Husie: 040- 34 62 14
Fosie: 040- 34 57 00
Hyllie: 040- 34 57 76
Limhamn-Bunkeflo: 040- 34 63 35
Kirseberg: 040- 34 60 30
Oxie: 040- 34 38 48
Rosengård: 040- 34 51 30
Södra innerstaden: 040- 34 56 05
Västra innerstaden: 040- 34 49 00

Behöver du hjälp på kvällen, natten eller helgen, med något som inte kan vänta till nästa vardag när ordinarie socialtjänst har öppet, kan du kontakta Social jour på telefonnummer 040-34 56 78. Social jour handlägger alla akuta sociala ärenden som uppstår efter kontorstid i Malmö och Burlövs kommun. Deras telefontider är vardagar klockan 16-03, lördagar 16-03 och söndagar 16-24.

Du skriver att du är på gränsen till att ta livet av dig, och det är mycket allvarligt. Om dessa tankar kommer tillbaka vill vi att du kontaktar akutpsykiatrin i Malmö för stöd och hjälp. Deras mottagning är öppen dygnet runt så du kan alltid besöka dem på Skånes universitetssjukhus Malmö, ingång 56 (Psykiatrihuset). Du kan också ringa dit på telefonnummer 040-33 80 00.

Du kan även kontakta öppenvårdmottagningen Fosievägen på telefonnummer 040-33 26 15 (reception och rådgivning) för att komma i kontakt med läkare, psykolog eller kurator. Adressen dit är Fosievägen 15, ingång C, plan 2. Du kan också vända dig till din vårdcentral för att få en remiss till psykiatrin. På en vårdcentral kan man också ha möjlighet till samtalskontakt med kurator eller psykolog.

Vi vill gärna berätta om några ytterligare alternativ som kan vara till hjälp för dig.
Plattform Malmö på Djäknegatan 16 bedriver en del olika verksamheter, och har bland annat en samtalsmottagning dit ungdomar upp till 21 år kan vända sig med sina problem. Här finns även Stödcentrum som vänder sig till personer i alla åldrar som blivit utsatt för brott. Här kan du få stöd i individuella samtal. Du kan vara anonym och det kostar ingenting.

Du kan också chatta med en socionom på Plattform Malmö. Chatten är öppen vardagar 8-16.30 (lunchstängt 12-13). På tisdagar är chatten öppen till klockan 20. För att komma till chatten, och läsa mer om Plattform Malmö, kan du klicka på länken nedan:

https://www.malmo.se/plattformmalmo

Om du går vidare och gör en polisanmälan vill vi tipsa om en verksamhet inom Malmö stad som heter Koncept Karin. Där arbetar myndigheterna under samma tak för att ge dig bästa möjliga hjälp. Där finns socialsekreterare med erfarenhet av att möta människor som utsatts för våld i nära relationer. Du kan ringa dit på telefonnummer 040-34 93 85.

Du kan också vända dig till tjejjouren i Malmö om du skulle vilja prata vidare med någon i chatt- eller mailform. Om du vill chatta med tjejjouren lägger du till deras adress tjmalmo@hotmail.com på din msn. De är tillgängliga på chatten tisdag-onsdag 19-21, torsdagar 13-15 och söndagar 18-20. Om du vill maila gör du det till tjejjourenimalmo@roks.se. Du kan läsa mer på deras hemsida:

https://www.tjejjourenimalmo.se/

Ett ytterligare tips är att ringa kvinnofridslinjen på telefonnummer 020 – 50 50 50. Till deras stödtelefon kan man ringa för att tala med någon om sina upplevelser eller ställa frågor. Deras uppgift är att lyssna och att ge dig professionellt stöd.

Vi tycker att du verkar vara en stark tjej, och vi hoppas att vårt svar har varit till hjälp för dig och att du finner stöd för att förändra din situation. Tveka inte att höra av dig till oss igen och du undrar något mer!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter