Särbo?

Hej,
jag ch min man har stora problem i vårt äktenskap. Jag börjar tro att det enda vägen att rädda det är om min man flyttar ut i egen bostad åtmindtonde för en tid. Det skulle vara bättre för båd vår relation och för våra barn. Problemet är att han studerar och efter att han går ut skolan har han ingen inkomst då han inte är berättigad till a-kassa (om han inte får jobb med det samma). Jag är inte redo att skilja mig än. Har fortfarande hopp, men tror inte vi kommer har råd med två bostäder på enbert min lön. Vad gör jag?

elin

Kommentarer

Hej!

Det är tråkigt att höra att ditt äktenskap inte fungerar. Samtidigt så verkar det finnas en vilja hos dig att få det att fungera och med vilja kan man komma långt. Du har även funderingar och förslag på hur er relation ska kunna bli bättre vilket är en bra början.

Du verkar ha god förståelse för hur er relation påverkar såväl er som era gemensamma barn. Vi vet inte om ni har provat på att prata med någon om era problem eller om det skulle kunna vara ett alternativ för er. Vi skulle vilja tipsa om Familjerådgivningen som vänder sig till familjer som bor i Malmö som har problem i par- eller familjerelationer. De arbetar med att hjälpa till med att finna nya lösningar på problem och konflikter och här kan ni båda få gehör för era tankar och kanske kan förstå varandra bättre. Du kan nå dem på telefon 040 - 34 45 55 vardagar mellan klockan 11.00 - 12.00. Vill du läsa mer om dem kan du ta en titt på:

https://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Familj-barn-och-un...

Vi förstår att det är pressande att bo under samma tak när man inte kommer överens och kanske kan ni hitta en boendelösning som gör det möjligt för er att ändå fortsätta tillsammans. Man kan söka såväl första- och andrahandsboende som inneboendekontrakt via exempelvis Blocket samt Malmö högskolas hemsida, se länkar nedan:

https://www.blocket.se

https://www.mah.se/Ar-student/Anslagstavla/Bostad-Accomodation/

Som gifta är man försörjningsskyldiga gentemot varandra och om ni behöver ansöka om försörjningsstöd så gör ni en gemensam ansökan där era inkomster och utgifter räknas samman. Man tittar även på vad ni båda gör för att bidra till er gemensamma försörjning. Det görs alltid en individuell prövning av varje inkommen ansökan om försörjningsstöd. För att få en fingervisning om ni ligger under eller över nivån på försörjningsstöd så kan du göra en provberäkning via länken nedan:

https://www.socialstyrelsen.se/ekonomisktbistand/forsorjningsstod/provber...

Vi hoppas att ni hittar en lösning och en väg framåt som fungerar för er båda. Om du har fler frågor eller funderingar så får du gärna återkomma.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter