Utslängd

Postat: 2009-04-08 03:22

hej min pojkvän har blivit utslängd hemifrån ett flertal gånger, han mår dåligt och är deprimerad hela tiden, han har hoppat av skolan flera gånger eftersom han inte mår bra av att bo ensam med sin mamma och alltid bråka. Vad ska han göra ? finns det någon hjälp från soc med lägenhet eller liknande? Snälla hjälp det blir värre och värre för varje dag som går, jag är rädd att han kanske skadar sig själv snart..

B

Kommentarer

Postat: 2009-04-08 10:37

Hej

Det låter som att din pojkvän befinner sig i en jobbig situation just nu. Vad bra att han har ditt stöd som flickvän och kan prata med dig. Det kan också vara bra om han går och pratar med någon vuxen som han har förtroende för, om sin situation. Kanske har din pojkvän någon i sin släkt som står honom nära eller så kan han vända sig till skolkuratorn eller skolsköterskan. Det finns också hjälptelefonlinjer som han kan kontakta såsom BRIS. Deras telefonnummer är 0200-230 230 och telefonlinjen är öppen: måndag-fredag kl 15-21, lördag, söndag kl 15-18.

När det gäller din pojkväns boendesituation ska han vända sig till den socialförvaltning som han tillhör och be dem och råd och stöd. Socialtjänsten kan erbjuda boende i olika former men det görs alltid en utredning om personens situation innan socialtjänsten tar ställning.

Om din pojkvän är boende inom Malmö stad och inte vet vilken stadsdelsförvaltning han tillhör kan han vända sig till Malmö stads växel på telefonnummer 040-34 10 00 så hjälper de honom.

Vi önskar dig och din pojkvän all lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter