Orolig Mamma

Postat: 2009-06-10 22:51

HEJ,,,,,
MIN SON ÄR 21 ÅR OCH HAR PROBLEM. HAN HAR VARIT ARBETSLÖS I 1-2 ÅR OCH HAR INTE HAFT INKOMST. HAN HAR SKAFFAT SIG EN MASSA SKULDER OCH HAR SVÅRT ATT PRATA, VILLE INTE HÖRA SANNINGEN. NU HAR FÅTT JOBB OCH ÄR JÄTTEGLAD MEN JAG VET ATT HAN BEHÖVER PRATA MED NÅGON UTOMSTÅENDE, HAR MYCKET INOM SIG. JAG VET ATT HAN BEHÖVER HJÄLP. TACK

Annika
2010-07-05 11:36

Postat: 2009-06-11 10:49

Hej

Det är alltid svårt att se sina barn må dåligt och vi förstår att du vill hjälpa honom.

Ibland kan flera små bekymmer kännas övermäktiga och övergå i stora problem som man inte känner att man klarar av att lösa på egen hand. Din son kan behöva hjälp från olika håll. Eventuellt kan din son behöva råd om hur han ska strukturera sin ekonomi och få hjälp med hur han ska göra upp avbetalningsplaner. Han kan ta kontakt med Budget- och hyresrådgivningen som hjälper till med privatekonomisk rådgivning. Ni kan nå dem på telefon 34 20 83 på telefontid mån-tors 9-12 och 13-15. De erbjuder också öppen rådgivning utan föranmälan på onsdagar kl.9-12 och 13-16,30, ni är välkomna att gå dit då. Budget- och hyresrådgivningen finns på Bergsgatan 17 (Miljöförvaltningen), Malmö.

Om din son mår dåligt psykiskt eller känslomässigt kan han vända sig till kuratorn vid sin vårdcentral. Han kan också ta kontakt med Kriscentrum för män som bland annat hjälper de män som befinner sig i en livskris av något slag och behöver råd och stöd att ta sig ur krisen. Han kan ta kontakt med Kriscentrum för män på telefon 97 06 07. Ni kan också läsa mer på sidan: https://www.malmo.se/individfamilj/valdochovergrepp/kriscentrum/
kriscentrumforman.4.33aee30d103b8f15916800047178.html

Är det så att din son har problem med droger och/eller alkohol är han välkommen att kontakta socialtjänsten i den stadsdel han bor i för att diskutera vilken form av stöd och hjälp han kan få. Det kan också vara så att våra tips inte är tillräckliga och/eller ni vill prata direkt med en socialsekreterare, ni kan då ta kontakt med socialtjänsten i den stadsdel som han bor och diskutera verksamheter som passar din sons behov. Genom Malmö stads växel 34 10 00 kan ni få hjälp med vilken stadsdel ni tillhör och bli kopplade direkt.

Vi hoppas att du fått lite tips på vägen. Det är alltid svårt att ta första steget och framförallt när man inte vet riktigt varför man mår som man gör. Var inte rädda för att ta kontakt med någon av verksamheterna som vi tipsat om, de är vana att möta människor i behov av hjälp och stöd.

Lycka till!

Vänligen

Soctanterna