Jag Mår Dåligt

Postat: 2009-06-14 16:43

Hej !

Jag mår dåligt varje dag pga att jag har massor av problem hemma .Mina föräldrar bråkar varje dag på mig för någonting jag inte ens ha gjort .Dom kastar saker på mig .Jag får jämt ta all skit ifrån dom.Det känns som om allt är mitt fel .
Socialtjänsten i min kommun har varit inkopplad enda sen jag var 12år .Nu är jag 18år .Varför har inte socialen gjort några utredningar för?.Jag träffar min socialsekreterare i min hemkommun ungefär varje vecka .För att jag har det jobbigt hemma ,Dom bråkar hemma ..kastar saker ,När dom bråkar .då går jag jämt ut .för jag orkar inte höra deras bråk .Jag har en pappa som dricker mycket också .Det tycker jag inte om när han dricker .! Vad ska jag göra då?..Hur ska jag göra ?..Jag vill att socialen ska fixa en lägenhet åt mig .! Såhär jobbigt har jag haft det i flera år nu .Enda sen jag var liten så har mina föräldrar hållt på såhär !!

Jenny
2010-07-05 11:38

Postat: 2009-06-15 11:32

Hej

Det låter som du lever under jobbiga förhållanden och vi kan förstå att du vill flytta hemifrån. Det är bra att du har kontakt med en socialsekreterare som ser dig och som du kan berätta för hur du har det hemma. Med största sannolikhet finns det utredningar på dig eftersom du träffar en socialsekreterare, dessa utredningar har lett till beslut om insatser, en insats kan vara att träffa en socialsekreterare. Du kan begära att få ta del av de utredningar som finns i ditt namn och undersöka vilka beslut man fattat, fråga din socialsekreterare.

Vi vet inte hur din hemkommun arbetar men socialtjänsten i Södra Innerstaden kan inte hjälpa ensamstående, varken unga eller äldre till lägenheter. Ensamstående i Södra Innerstaden kan i akuta situationer beviljas boende på härbärge i förstahand, där delar man rum med andra. Dessa boende är absolut inte det bästa för unga, eftersom det kan finnas droger. Socialtjänsten arbetar för att unga ska kunna bo hemma så länge som möjligt och tills att föräldrarnas ansvar upphör. Istället för att ge boende försöker socialtjänsten arbeta för att den unge ska kunna bo hemma genom att bevilja olika former av stödinsatser. Skulle det hända att en ung person står utan boende, har vi på Södra Innerstaden som mål att kunna tillgodose trygga, drogfria boende. Observera att boende i drogfritt boende för unga är undantag och godkänns när det absolut inte finns andra alternativ. Vi förstår att du som lever under svåra förhållanden har svårt att acceptera att det inte finns alternativ för dig och att ingen förstår det du får genomlida.

För att få svar på en del av dina frågor ber vi dig ta kontakt med din socialsekreterare och be henne/honom förklara hur de har tänkt kring din situation och din framtid. Du kan då också få möjlighet att än en gång berätta hur du känner, vad du får uppleva hemma och vad du önskar dig. Givetvis borde ingen behöva leva under otrygga förhållande där våld och missbruk är dagligt förekommande.

Du kan söka boende på egen hand men det är mycket svårt oavsett om du är ung eller gammal, då det råder brist på lediga hyreslägenheter. Går du i skolan, ska du kämpa för en examen, eftersom det då är lättare att få jobb i framtiden, jobb innebär att du lättare kan få en egen lägenhet. Vi soctanter vill uppmana dig att fortsätta kämpa och ge inte upp. En dag är även du vuxen i andras ögon och får själv bestämma hur du vill leva och bo.

Lycka till!

Vänligen

Soctanterna