Hej

Postat: 2009-09-29 17:05

Hej !

Jag har haft problem hemma enda sen jag var liten .Jag har en pappa som är en missbrukare .Och jag har en mamma och en pappa som bråkar med mig varje dag ..Jag tycker inte om deras bråk .Också tycker jag inte heller om att min pappa missbrukar som han gör ...Jag undrar om ni kan hjälpa mig med detta här?.
Jag har kontakt med SOC I min hemkommun .Men soc lyssnar inte på mig .Dom tror att jag bara hitta på en massa lögner hela tiden ..Kan ni eller du hjälpa mig ?....Jag har även sagt till Soc att jag inte vill bo hemma .pga att jag har problem hemma .mamma slår mig ibland när vi bråkar .Pappa blir dryg när han dricker .han dricker på vardagarna när han är ledig också .och varje helg dricker han .Hur ska jag göra?...
Jag vill inte bo hemma nå mer .Jag klarar inte av att bo hemma nå mer .Såhär har jag haft det enda sen jag var liten .Socialen har gjort en massa utredningar .Men inte att dom hjälper mig så jag får flytta .! Jag mår dåligt varje dag när jag har det bråkigt hemma .och att jag har en pappa som är en missbrukare .det har jag försökt och talat om för soc i min hemkomun .Men dom lyssnar inte på mig .Hur ska jag göra?.Jag mår dåligt varje dag pga allt hemma .!

Skulle ni kunna hjälpa mig .Med att mejla till soc i min hemkommun .Kan ni hjälpa mig ?

Jenny

Kommentarer

Postat: 2009-09-30 08:55

Hej!

Vi hör att du mår dåligt och det är klart att du vill förändra din livssituation. Soctanterna kan tyvärr inte hjälpa dig på det viset som du önskar. Det är positivt att du har kontakt med socialtjänsten och även om du känner att det är hopplöst ska du inte ge upp utan ta kontakt med socialtjänsten igen. Att bli slagen är förnedrande och det är inte tillåtet att slå någon, framförallt inte barn. Det är också svårt att behöva känna oro och otrygghet i sitt eget hem.

Vi förstår att du vill flytta hemifrån men det är inte så enkelt som man önskar. Socialtjänstens uppgift är att arbeta för att du ska kunna bo hemma så långt det är möjligt. Istället för att flytta erbjuder man i förstahand olika former av stöd och hjälp till dig och din familj. Ta kontakt med socialtjänsten i din hemkommun på nytt och be dem förklara hur de tänker och hur de har resonerat kring dig och din familj. Be om att få vara delaktig i den utredning som görs efter att du lämnat in en ansökan.

Vi hoppas att det löser sig och att du får känna trygghet. För att orka kämpa kan man ibland behöva prata med någon annan vuxen. Vi kan inte svara på hur det ser ut i din kommun men ett tips är att vända sig till kuratorn på din skola eller någon annan vuxen i din närhet som kan stödja dig i kontakten med socialtjänsten och föräldrarna.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter