Ser Ingen Utväg...

Hej, hoppas jag lägger inlägget på rätt ställe nu...

Jag har insett att jag inte mår bra. Jag insåg det för en tid sedan, när koncentrationsproblem blev mer och mer påtagliga och minnet började svika.
Jag mådde riktigt dåligt ett tag och tänkte att jag borde söka hjälp. Men det blev aldrig av. Jag klarade mig ju, och jag försökte hitta de små sakerna som gjorde mig lite gladare, lite piggare.

Det var mest festande som gjorde mig glad. Jag träffade även på en man jag fattade tycke för. Vi träffades ofta, han fick mig att må bra. Han festade också ofta, och drack ganska mycket alkohol, det föll sig naturligt att vi festade tillsammans. Jag funderade aldrig så mycket, ville bara ha roligt och leva för stunden, glömma allt det jobbiga.

Men någon gång ska verkligheten komma ikapp. Den verklighet där jag tagit SMS-lån som jag inser att jag inte kommer kunna betala tillbaka, utan är tvungen att ta ytterligare SMS-lån... Som jag inte heller kan betala tillbaka.

Jag har sedan Maj inte haft riktigt tillräckligt med pengar för att kunna leva ett drägligt liv, jag har knappt haft råd med mat. Jag tappade hopp och lust för allt, istället för att försöka ordna upp det så drack jag alkohol och drog täcket över huvudet.

Jag skulle ha pluggat upp poäng på högskolan under sommaren så jag skulle kunna fortsätta få studiemedel och plugga vidare till hösten. Detta har jag inte lyckats med.

Jag känner att jag var dömd att misslyckas den dagen jag föddes. Allt som kunde gå fel har gjort det. Jag har aldrig gjort något bra.
Det var väldigt nära häromdagen att jag blev påkörd av en buss, hade jag tagit ett litet steg till så hade det varit kört. Jag önskar att jag hade gjort det. Jag önskar att mina reflexer inte hade stoppat mig. Jag vill verkligen inte leva mitt liv längre. Jag ser ingen ljusning på något. Jag vill inte vara en börda för min mor som lånat ut pengar till mig för hyra o dyl, trots att hon knappt har några själv.
Varje dag funderar jag på enklaste sättet att avsluta mitt liv.
Det här är inte sunt, hjälp mig.

M

Kommentarer

Hej

Vi förstår att du verkligen inte mår bra, att gå omkring med tankar på att avluta sitt liv är mycket allvarligt. Det låter verkligen som om du har haft det tufft under en period och vi hoppas att du söker vidare hjälp.

För ditt psykiska mående kan du kontakta akut psykiatrin i Malmö på 040-33 80 00 eller besöka dem. Mottagningen är öppen dygnet runt. Adressen står nedan.
Skånes universitetssjukhus Malmö
Ingång 56 (Psykiatrihuset)

Du kan även kontakta öppenvårdmottagningen Fosievägen på telefon 040-33 26 15 (reception och rådgivning) för att komma i kontakt med läkare, psykolog eller kurator. Adress: Fosievägen 15, Ing C, plan 2.

Du kan även kontakta din vårdcentral för att få en remiss till psykiatrin.

Ett annat alternativ är nationella hjälplinjen. Hjälplinjen är en jourtelefon för människor i psykisk kris eller i andra svåra livssituationer. Du kan ringa, skriva eller söka information på deras hemsida. Mer information om nationella hjälplinjen finner du här:

http://www.hjalplinjen.se

Vi rekommenderar dig att först och främst försöka få hjälp för ditt psykiska mående. Men du kan även komma i kontakt med andra verksamheter som riktar sig till personer som har ekonomiska problem och problem med missbruk.

Budgetrådgivningen i Malmö riktar sig till personer som har problem med sin ekonomi, det kan handla om skulder, svårigheter att prioritera bland sina räkningar m.m. Budgetrådgivningen kan du ringa på telefonnummer 040-34 10 00. De har telefontid måndag-torsdag 09.00-15.00. Lunchstängt mellan 12.00-13.00. De tar även mot för besök på onsdagar mellan 09.00-16.30. Lunchstängt mellan 12.00-13.00.
Mer information hittar du här:

http://www.malmo.se/...radgivning.html

Öppenvårdshuset Gustav vänder sig till dig som är över 18 år, bor i Malmö och har problem med droger, överdriven konsumtion av receptbelagd medicin eller alkohol. Du kan vara anonym. Öppenvårdhuset Gustav erbjuder bland annat information och rådgivning, stödsamtal, behandling och terapi samt friskvård. Du kan kontakta dem på 040-34 91 90. De har telefontid måndag, onsdag-fredag 08.00 - 16.00, tisdagar 08.00 - 18.00. Mer information hittar du här:

http://www.malmo.se/...set-Gustav.html

Om du är i behov av att ansöka om ekonomiskt bistånd ska du kontakta socialtjänsten i din stadsdel. För att komma i kontakt med de som arbetar med försörjningsstöd så ringer man till försörjningsenheten på något av telefonnumren nedan.

Centrum Tel: 040 34 58 70
Husie Tel: 040 34 62 14
Fosie Tel: 040 34 57 00
Hyllie Tel: 040 34 57 76
Limhamn - Bunkeflo Tel: 040 34 63 35
Kirseberg Tel: 040 34 60 30
Oxie Tel: 040 34 38 48
Rosengård Tel: 040 34 33 69
Södra innerstaden Tel: 040 34 54 94
Västra innerstaden Tel: 040 34 38 30

När en ansökan kommer in till socialtjänsten öppnas det upp en utredning som alltid leder fram till ett beslut. Beslutet grundar sig bland annat på den uträkning man har gjort av den sökandes inkomster, tillgångar och utgifter.

För att få ekonomisk bistånd krävs det att man ligger under den så kallade riksnormen som fastställs varje år av regeringen.

Som sökande ska man ha gjort allt man kan för att kunna försörja sig själv, bland annat ska man kunna redovisa sökta jobb alternativt redovisa varför man inte står till arbetsmarknadens förfogande, exempelvis genom sjukintyg från läkare.

Skulle man få avslag på sin ansökan så har man alltid rätt att överklaga beslutet. Din socialsekreterare skall på begäran hjälpa dig med detta.

Hoppas att våra hänvisningar har varit till hjälp och fortsätt kämpa! Om du har fler frågor är du välkommen tillbaka.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter