Vem Ska Man Prata Med

Jag mår jätte dåligt och vet inte vem jag ska prata med. Vänner och familj kan jag inte prata med för de tar inte mig på allvar och jag har mått dåligt i snart 8 år. Jag är 22 år gammal och jag tänker på att begå självmord hela tiden och det har sina anledningar. Jag tror jag är i starkt behov av psykolog men jag har inga pengar och har ingen kraft att tjäna pengar för att jag mår så dåligt. Vem ska jag prata med?

Anonym D

Kommentarer

Hej

Den situation du beskriver låter riktigt tuff och vi förstår att du verkligen inte mår bra. Du skriver att du har tankar på att ta ditt liv, vilket är mycket allvarligt. Vi hoppas verkligen att du använder dig av hänvisningarna nedan för att söka vidare hjälp för ditt psykiska mående.

Du kan ta kontakt med akutpsykiatrin i Malmö för ditt psykiska mående. Telefonnumret dit är 040-33 80 00. Du kan också besöka dem, mottagningen är öppen dygnet runt. Adressen står nedan.
Skånes universitetssjukhus Malmö
Ingång 56 (Psykiatrihuset)

Du kan även kontakta öppenvårdmottagningen Fosievägen på telefon 040-33 26 15 (reception och rådgivning) för att komma i kontakt med läkare, psykolog eller kurator. Adress: Fosievägen 15, Ing C, plan 2.

Du kan även kontakta din vårdcentral för att få en remiss till psykiatrin.

Ett annat alternativ är nationella hjälplinjen. Hjälplinjen är en jourtelefon för människor i psykisk kris eller i andra svåra livssituationer. Du kan ringa, skriva eller söka information på deras hemsida. Mer information om nationella hjälplinjen finner du här:
https://www.hjalplinjen.se

Hoppas att vårt svar kan hjälpa dig på vägen. Fortsätt att kämpa! Är det så att du har fler frågor så är du mer än välkommen att höra av dig igen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter