Mår Fysiskt Och Psykiskt Dåligt, Vart Skall Jag Vända Mig?

gjort en kraftig viktnedgång och har hängande hud som inte drar sig tillbaka..
detta oroar mig då jag bara är 23 och inte borde få dessa problem av en viktnedgång..
klarar inte av att se min kropp och bara täcker den med enorma pösiga kläder för att slippa se mina former...
har mått dåligt hela livet pga min övervikt men räknade aldrig med att när jag väl gick ner i vikt skulle se ut som 40+ kroppsligt...
kan jag inte få njuta av att vara ung för en gång skull..? är så trött på detta.. funderar på att gå upp alla kilon igen för då hade jag iaf ingen hängande hud utan var bara enormt fet..
hellre fet än skinnpåse..
finns det ingen hjälp att få?? jag bär ju på en massa extravikt pga huden och vill inte synas..
hade det inte varit varit för att jag studerar hemifrån hade livet stannat för mig..
jag vill kunna visa mig ute igen.. snälla hjälp mig.. det skulle ju inte bli såhär!!!

Camilla

Kommentarer

Hej

Vi kan absolut förstå att det kan vara svårt att acceptera situationen som den ser ut nu. Det ingick ju såklart inte i din plan att viktnedgången skulle kunna vara något annat än positiv, vilket gör att du nu blir besviken.

Du skriver att du hellre skulle gå upp i vikt igen än att ha den hängande hud som du har nu. Tänk på att vikten inte enbart är något som gör att en kropp ser ut på ett eller annat sätt utan också påverkar din hälsa. Att du har gjort en kraftig viktnedgång är med största sannolikhet något som bidrar positivt till din hälsa och du ska vara stolt över dig själv att du har lyckats med något som kan vara riktigt svårt!

Av det du skriver så förstår vi att du i hela ditt liv har mått dåligt på grund av din vikt. Att ditt mående inte förbättrats genom att du har gått ner i vikt gör säkert att det hela känns väldigt tungt. Vi rekommenderar dig att söka en samtalskontakt via sjukvården. Detta gör du genom att ta kontakt med den vårdcentral som du är listad på. Berätta hur du mår och be att få boka en tid med en kurator eller psykolog. Är du inte listad på någon vårdcentral, alternativt att du av någon anledning inte vill gå just dit, så kan du ringa eller gå till någon annan vårdcentral i Malmö. Nedan finns en länk över de vårdcentraler som finns samt nummer och adress till dessa:

http://www.skane.se/....aspx?id=224034

På en vårdcentral kan du få en professionell samtalskontakt som kan göra en bedömning av ditt psykiska mående och vilket stöd just du behöver.
För att diskutera kring vilken hjälp som finns att få vad gäller dina medicinska problem får vi även där hänvisa dig vidare till sjukvården. Om du inte redan har en läkarkontakt som du kan ställa dina frågor till så boka en tid på vårdcentralen. De som arbetar där hjälper dig med dessa frågor eller hänvisar dig vidare till någon som kan besvara dem.

Det gör oss ont att höra att du lider så av något som du trots allt har kämpat för att uppnå. Vi hoppas att du tar de kontakter och det stöd du har möjlighet att få för att söka vidare information och kunskap om vad du kan göra för att förbättra din situation.

Hör mer än gärna av dig igen om du har fler frågor eller funderingar!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter