Psykhjälp För Vuxna

Hej!
Finns det någon direkt hjälp att få om man är rädd för att det är något seriöst fel på en?
Hade kontakt med BUP innan och va nära på att få diagnosen Borderline men sen avbröt dom abrupt all kontakt med mig när dom ansåg att jag va för gammal för fortsatt vård... Så nu har jag nämligen gått omkring i 2 år utan vård och med ett nästintill ofunktionabelt psyke...

Bitte

Kommentarer

Hej

Det är inte ovanligt att människor ibland mår dåligt. I ditt fall låter det som att det är allvarligare än så och att du länge brottats med psykisk ohälsa. Att du därtill haft en kontakt med Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) som upphörde när du fyllde 18 år måste ha bidragit till en massa obesvarade frågor och oro. Vi tycker att det är mycket tråkigt att höra att din kontakt där upphörde utan att du fick någon ny kontakt inom Vuxenpsykiatrin eller någon form av överlämning. Det vi är glada över är att du nu har tagit kontakt med oss för att ta reda på vart du kan vända dig för det finns hjälp att få!

Det finns lite olika vägar du kan gå för att få hjälp. Om du mår akut psykiskt dåligt så kan du alltid ta kontakt med akutpsykiatrin i Malmö. Telefonnumret dit är 040 -33 80 00. Du kan också besöka dem och mottagningen är öppen dygnet runt. Adressen är Skånes universitetssjukhus, Ingång 56 (Psykiatrihuset) i Malmö.

Du kan också ta kontakt med din vårdcentral. Du kan ringa dit och berätta om hur du mår och be att få boka en tid med en psykolog. På en vårdcentral kan du få en professionell samtalskontakt som kan göra en bedömning av ditt psykiska mående och vilket stöd just du behöver. De kan också skriva en remiss till psykiatrin.

En annan möjlighet skulle kunna vara att du återigen kontaktar BUP för att få reda på vad man kommit fram till avseende ditt psykiska mående. Därefter kanske dem kan hjälpa dig vidare.

Du kan även kontakta öppenvårdmottagningen Fosievägen på telefon 040-33 26 15 (reception och rådgivning) för att komma i kontakt med läkare, psykolog eller kurator. Adressen dit är Fosievägen 15, Ingång C, plan 2 i Malmö.

Om man som du beskriver har mått dåligt flera år utan att få hjälp så kan man behöva stöd även under tiden som man tar de kontakter som behövs. Nationella Hjälplinjen är en jourtelefon för människor i psykisk kris eller i andra svåra livssituationer. Du kan ringa, skriva eller söka information på deras hemsida. Mer information om nationella hjälplinjen finns under länken nedan:

https://www.hjalplinjen.se

Man kan också gå in på tjejjouren.se för att läsa mer om såväl psykisk ohälsa som för att få kontaktuppgifter till en tjejjour. En tjejjour är en ideell förening som jobbar gratis med att stötta och stärka unga tjejer. I Malmö kan man bland annat chatta med tjejer och kvinnor som kan ge stöd och råd.

https://www.tjejjouren.se

Vi hoppas att vårt svar kan hjälpa dig på vägen och att du inte ger upp. Fortsätt att kämpa och kom ihåg att du inte är ensam! Om du har fler frågor så är du mer än välkommen att höra av dig igen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Kan man öka dosen själv på antidepressiva medel, , har lyrica mår skit yar 150 mg innan tog jag 300 mg venaflaxsin slutarde tvärt och börja med 50 mg lyrica
Vilket jag tycktr vsr lite väl lite man ju ta upp till 600 mg om dagen har haft det i lite över två veckor och mår skit

Hej!

Vad tråkigt att du inte mår bra? Vi soctanter har inte den medicinska kunskapen så att vi kan ge rådgivning i frågor som rör medicinering.

Vi tycker att du i första hand ska vända dig till den läkare som har skrivit ut medicinerna. Du kan även vända dig till Sjukvårdsupplysningen på Tel 1177 eller så kan du kontakta läkemedelsupplysningen som ger information om läkemedel. Vardagar mellan kl. 08.00-17.00 på telefonnummer 0771 467010.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter