Kriscentrum/ Enskild Vårdnad.

Hej!

Har under många år levt i en destruktiv relation med missbruk många typer av misshandel, dock aldrig aktivt fysisk. Har barn tillsammans med men fd man.

Vi är idag skilda men viss kontakt kvarstår eftersom vi då har barn ihop som han ska träffa.

Jag mår inte alls bra efter alla dessa år i utsatt position, idag faller allt ansvar kring barnen på mig och jag kan aldrig koppla av. Har sökt hjälp på vårdcentralen men de var mer intresserade av att beklaga hur min fd. man måste ha det! De tyckte inte de kunde hjälpa mig med mina problem som då var bröstsmärtor, ångest, sömnlöshet, värk i kroppen, trötthet, irritabilitet, nedstämdhet, suicidala tankar..............

Har sökt hjälp av psykolog och hon ansåg inte hon kunde ge mig mer, jag visste redan allt. Har tidigare även kontaktat Beroendemottagningen Gustav , den terapeuten tyckte att jag kunde lika mycket som hon...Är en påläst, vanligtvis självständig akademiker och har även läst mycket (delvis självlärd) inom psykologi, missbruk, medberoende, våld mm.

Kan det verkligen vara såhär att det inte finns någon hjälp? Funderade på ert kriscentrum, vilken hjälp kan ni erbjuda innan jag går under? Vet ni någon annanstans där jag skulle kunna få hjälp? ORKAR VERKLIGEN INTE MYCKET TILL!

En annan fundering är att jag funderat på enskild vårdnad, vi har diskuterat det tidigare men jag vet allvarligt inte om jag vågar ta upp det igen, vet ju inte hur en psykopatisk man reagerar när det är allvar! Måste det bli rättegång om man är överens?

Mycket tacksam för svar!

Gäst

Kommentarer

Hej!

Det låter som att du har en svår situation och har haft det under mycket lång tid. Tråkigt att du upplever att du inte fått det stöd du behövt av sjukvården eller kommunen. Precis som du beskriver kommer reaktionerna oftast i efterhand och då kan stöd eller annan hjälp behövas.

Du verkar vara en stark person som tar stort ansvar för dina barn och din egen situation.

Kriscentrum i Malmö har en samtalsmottagning för kvinnor som lever eller har levt i en destruktiv situation. Man kan få hjälp med krisbearbetning, behandling och rådgivning. Du kan nå dem på telefonnummer 040 - 97 06 07 för tidsbokning. Dom har även en jourtelefon som är öppen dygnet runt 040 – 29 09 99.

Gällande din fråga om enskild vårdnad så är det ju i första hand du och barnens pappa som ska komma överens om hur vårdnad och umgänge ska se ut. Om ni inte kommer överens förslår vi att ni kontaktar Familjerättsbyrån på telefon 040 - 34 52 38.

Hoppas du får den hjälp som du behöver, du är givetvis välkommen att höra av dig igen om du har andra frågor.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter