Hur Hjälper Jag Min Flickvän?

Hej

Jag behöver hjälp med att hjälpa min flickvän. Hon är nere i en djup depression som hon inte kan ta sig ur på egen hand, och jag kan bara hjälpa henne till en viss grad. Jag är ju tyvärr varken perfekt eller övermänsklig. Hon har fruktansvärt dåligt självförtroende, och en förvrängd bild av sin egen kropp. Ännu mer besvärligt för mig är att hon därför inte tror på någonting positivt jag säger om henne. Händelser som de gånger jag lyft henne - som borde bevisa att hon inte väger över 100 kg - förnekar hon har inträffat. Hon förvränger händelser för att kunna passa in dem i sin världsbild.

Jag har vid ett flertal tillfällen försökt få henne att gå till en psykolog, men hon vägrar. Hon tror inte att en psykolog kan hjälpa henne. Jag är rädd att förlora henne om vi inte kan få hjälp snart. Vart ska jag vända mig?

anonymus

Kommentarer

Hej!

Det låter som en komplicerad situation både för dig och för din flickvän. Skönt för din flickvän att ha en närstående som bryr sig om henne och vill hjälpa henne, även om hon inte alltid uppfattar det så.

Det låter som att din flickvän behöver bedömas av en av läkare. Enklast är att kontakta vårdcentralen där din flickvän bor och boka tid. På vårdcentralen finn möjlighet att få stödsamtal hos kurator och läkarebedömning.

Om situationen blir värre eller akut finns möjligheten att kontakta psykiatrins akutmottagning 040 – 33 10 00.

Hoppas din flickvän får den hjälp hon behöver.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter