Pyskisk Sjuk Förälder

Jag undrar var jag kan vända mig i Malmö om jag vill ha hjälp och stöd. Bor tillsammans med en yngre bror, åtta år, hos vår mamma som har en psykisk sjukdom. Måste min mamma ge tillstånd för att vi ska få hjälp?

lineli

Kommentarer

Hej!

Vad bra att du försöker hitta hjälp och stöd för er familj. När en vuxen förälder är psykisk sjuk kan han eller hon ha svårt att själv se vilken hjälp och stöd hela familjen kan behöva för att kunna ha det bra.

Du skriver inte hur gammal du är men om du går i grundskolan eller på gymnasiet så kan du prata med din kurator på skolan.

Du kan också kontakta socialtjänsten inom den stadsdel där ni bor. Du ringer då 34 10 00 så hjälper de dig att komma till rätt stadsdelsförvaltning.

I Malmö stad på verksamheten, Plattform Malmö, finns det en Chatt där man kan chatta med en socialarbetare. Där kan man få råd och stöd. Du är alltid anonym, de kan inte se ditt riktiga namn eller din ip-adress. Chatten är öppen: Vardagar 8-16:30, Tisdagar 8-20, Lunchstängt 12-13.

Du kan också kontakta Bris (barnens rätt i samhället) på tel. 116 111. Där kan du prata med en vuxen stödperson som lyssnar på dig och kan ge dig råd hur du ska hantera din situation.

På nätet finns en hemsida/mötesplats för dig som har en förälder med psykisk sjukdom som du kan gå in och titta på.

https://www.kuling.nu/

Du behöver inte ha din mammas tillstånd för att söka hjälp, all personal inom skola, sjukvård och socialtjänst har tystnadsplikt.

Vi hoppas att du kommer att få den hjälp ni behöver och om du har fler frågor får du gärna återkomma till oss.
Vänligen
Soctanterna

Soctanter