22 År Gravid Behöver Hjälp

Jag är 22 år, gravid 6e månaden och är bostadslös, jag flyttar från kompis till kompis, är sjukskriven från jobbet pga självskadebeteende, har försökt att ta livet av mig, sålt mig själv till män mot betalning. Har massa skulder hos kronofogden som jag vill bli av med. Socialen bollar mig fram och tillbaka från kommun till kommun. Vet ej vad mer jag kan göra. kmr att ta livet av mig snart så att mitt barn inte ska lida

P

Kommentarer

Hej!

Vi tycker att det är oerhört starkt av dig att du orkar be om hjälp och vi är glada att du vänder dig till oss. Det märks att du länge kämpat för att hålla ihop allt trots de oerhört tunga sakerna du varit med om.

Att du nu är gravid och har ett barn som du också måste tänka på gör inte din situation lättare just nu men vår förhoppning är att du ska få rätt hjälp och få ordning på dit liv så att du kan känna glädje över att du ska få ett barn och att du ska bli mamma.

För att du ska kunna ordna upp ditt liv så tycker vi att du ska börja med att söka hjälp för att få ett bättre mående.Du verkar ha en läkarkontakt eller kontakt med barnavårdscentralen eftersom du är sjukskriven. Du kanske kan börja med att prata med din läkare som kan ge dig en remiss till en psykolog eller till psykiatrin.

På vårdcentralen finns även kuratorer som kan ge stöd i ditt psykiska mående och råd till hur du kan ordna med din övriga livssituation.

Akuthjälp finns att få dygnet runt hos psykiatrins akutmottagning telefon 040-33 80 00 på Skånes universitetssjukhus Malmö Ingång 56. Du kan även kontakta öppenvårdmottagningen i Malmö på telefon 040-33 26 15.

När det gäller dina skulder hos kronofogden kan du kontakta Budgetrådgivningen i Malmö som riktar sig till personer som har problem med sin ekonomi, det kan handla om skulder, skuldsanering m.m. Budgetrådgivningen kan du ringa via Malmö stads växel på telefonnummer 040-34 10 00. De har telefontid måndag-torsdag 09.00-15.00. De tar även mot besök på onsdagar mellan 09.00-16.30. Budgetrådgivningen har lunchstängt mellan 12.00-13.00.

Det kan vara svårt att hitta bostad i Malmö men du kan vända dig till socialtjänsten för att få stöd i ditt bostadsletande. När och om du träffar socialtjänsten så är det bra om du berättar hela din situation där din graviditet och sjukskrivning är viktig information för socialtjänsten i deras bedömning av hjälpbehovet. Ibland kan det vara bra att, till samtalet, ta med någon stödperson som man känner förtroende för. Du kan få hjälp att hitta rätt socialbyrå via Malmö stads växel på telefonnummer 040 - 34 10 00.

Om du har fler frågor eller funderingar så skriv gärna till oss igen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Till dig P:
Va stark, ge inte upp! Jag skänker dig gärna massa barnsaker, helt nya, har själv inte fått barn trots flera års försök.

Hej!

Vi har redigerat ditt inlägg.

Vi uppskattar när ni som läser på soctanterna vill stödja någon som skrivit i vårt form.

Men då Soctanterna är ett frågeforum där man är anonym så har vi bestämt att inte förmedla några kontakter över forumet.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter