Hjälp

Hej.
Jag mår extremt dåligt över min nos. Jag blev misshandlad av en närstående person för snart 19 månader sen. Innan dess var jag helt nöjd med mig själv och otroligt duktig i skolan. Idag går det inte lika bra alls anledningen är att jag har fått ett så dåligt självförtroende att jag inte ens vill vistas ute i samhället. Jag vill inte gå på bussar vill inte passera förbi nån vill inte sitta bredvid nån, jag tycker att det är sjukt dåligt och jag mår bara sämre hela tiden för jag tänker inte på något annat än på hur jag ska kunna operera min näsa. Förut längtade jag tills jag skulle bli 18 år gammal, allt för att vara myndig och kunna göra det på tanke med åldern. Nu är jag över 18 men har ett annat problem, MIN familj, det är bara något och drömma om rent av att jag opererar mig för kosmetiska skäl, inte vill dem förstå att jag är så deprimerad och mår riktigt dåligt över det. Dem bryr sig knappt om mig och jag kan bara säga att jag får inte heller säga emot med ett ord eller flytta hemifrån eller något sådant alls, jag vet inte hur jag ska göra, jag försöker lösa steg två summan jag har samlat pengar och räknar ut att jag har dem om några månader, men kommer alllldrig få operera mig om inte är för andning eller så. Jag har inte berättat att jag har sammlat pengar och så, jag vet inte hur jag ska kunna lura dem Jag behöver verkligen hjälp jag kommer må så mycket bättre det känns som om jag har varit död dem här åren att vara ute är en daglig plåga jag sover knappt jag kan sitta tre på morgonen och bara fundera så jag nöstan äter på min hjärna, Jag behöver hjälp.

Gäst

Kommentarer

Hej!

Du verkar må väldigt dåligt efter att du blivit misshandlad och det har satt spår hos dig. Det är inte ovanligt att man mår väldigt dåligt lång tid efter en svår händelse.

Det låter som att du borde få hjälp att bearbeta det som hänt, kanske träffa en kurator eller psykolog som du kan prata med dels när det gäller din självkänsla och ditt utseende men även hur din relation är till dina föräldrar.

Om du pratar med den vårdcentral du brukar gå till så kan de hjälpa dig med att få en remiss till en kurator eller psykolog.

Precis som du skriver är du myndig när du fyllt 18 år och kan då bestämma vad du vill göra med dina pengar. Samma sak gäller om du vill flytta hemifrån. Ingen bestämmer över dig och kan förbjuda dig att flytta om du vill det. Det som är viktigt att tänka på är att du måste kunna försörja dig själv och hitta en lägenhet.

Vi hoppas att du får det stöd och den hjälp du behöver för att komma vidare.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter