Hur Kan Jag Gå Tillväga?

Hej. Jag är en tjej på 20 år. Jag mår väldigt dåligt och har gjort det i några år.Jag har bott hemifrån i egen lägenhet i 1,5 år då jag läser på universitet.
Jag håller på att gå väldigt utför och mår mycket dåligt, jag har funderat på att börja med antidepressiva (jag åt det när jag var 15-16år), men då jag är student och har knapp ekonomi har jag inte råd med besöken på vårdcentralen eller medicinen, jag vet inte vart jag ska vända mig eller hur jag ska göra?
tack. /julia.

Julia

Kommentarer

Hej.

Vi förstår att du har det besvärligt just nu, att du inte mår bra och att du har en ansträngd ekonomi.

Vi tror att om du inte prioriterar ditt mående är risken stor för att du inte kommer att klara dina studier och att du då inte för något studielån, faran är att din situation blir än mer besvärlig.

Vi tycker att du ska försöka prioritera att kontakta vårdcentralen för att få hjälp med hur du mår. Prata med läkaren och berätta också att du har det besvärligt ekonomiskt. Läkaren kan kanske skriva ut en medicin som inte kostar så mycket.

Ett alternativ kan vara kanske att ta kontakt med studenthälsovården. På Malmö högskola har du möjlighet att vända dig till Studenthälsan med frågor och bekymmer som rör dina studier och din hälsa. Där finns bla kuratorer, sjuksköterska. Du kan där få hjälp tex individuella stödsamtal, rådgivning eller information om andra stödalternativ.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter