Ständiga Sms

Hej!
Vad gör man när man som jag har en före detta man som inte släpper taget utan smsar tidigt på morgonen varje dag? Även under arbetsdagen och undrar varför jag inte svarar!Sedan direkt när jag har slutat arbetet! Och sedan under kvällen och på natten!? Detta har upprepats redan under äktenskapet!Det har inte gått att nå någon slags överenskmmelse med min före detta! Hjälp!

under och efter skilsmässa

Kommentarer

Hej!

Vi tycker att det är lika viktigt att man respekterar varandra när man lever tillsammans som när man har separerat från varandra. Att bryta upp från en relation är ofta smärtsamt för båda parter men var och en måste bearbeta sin del i separationen och acceptera att relationen är över. Många klarar av att ha en god relation till varandra även efter en separation men ibland kan den ena parten ha svårt för att acceptera att förhållandet är över.

Tyvärr är inte din situation helt ovanlig och det finns ofta många faktorer som påverkar men vi tänker att en möjlighet kan vara att du pratar med eller skriver till din före detta man och säger att du känner dig kränk och trakasserad av honom, att du nu har fått nog och om han inte omedelbart slutar skicka sina sms så kommer du att polisanmäla honom. Spara alla sms, så att du kan visa polisen vid en anmälan, det är ett bevismaterial som visar omfattningen av din f.d. mans trakasserier. Du skriver inte om han utrycker några hot mot dig men om han utrycker hot mot dig så tycker vi att du ska polisanmäla även dessa hot.

En möjlighet kan också vara att du skaffar ett kontantkort med ett nytt telefonnummer, det registreras inte någonstans så det blir svårt får honom att spåra upp ditt nya telefonnummer.

Om du vill ha någon att samtala med om din oro och ditt mående så kan du vända dig till Kriscentrums samtalsmottagning Tel 040 97 06 07.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter