Spice?

Postat: 2010-06-23 19:42

Hej.

Jag har en kille på 16 år som jag misstänker använder spice. Flera personer, ex lärare, ungdomsmottagning mfl har sagt att han är påverkad vid flera tillfällen. När man frågar honom så nekar han naturligtvis. Har tidigare varit i kontakt med mini-maria som nu tycker att vi ska kontakta soc. Vad kan vi som föräldrar göra när han totalnekar? Han har slutat träna, förut tränade han handboll mm flera dagar i veckan. Nu sover han vissa kvällar redan kl 8. Övningsköra är inte heller kul längre. Hjälp, vi vill kunna stötta våran son så att han får en fin ungdomstid utan droger och kriminalitet.

Oroliga föräldrar

Kommentarer

Postat: 2010-06-24 11:48

Hej

Vi förstår den oro som du känner och ni som föräldrar gör helt rätt som reagerar och försöker lösa situationen omedelbart.

Vi blir dock lite förvirrade när ni skriver att ni varit i kontakt med Mini Maria eftersom de inte har någon verksamhet i Malmö där vi är aktiva.

Vi skulle således rekommendera er att ringa och prata med enheten för barn och familj i er kommun och se om ni kan få komma på ett samtal tillsammans med sonen för att prata om hur han mår och hans eventuella drogbruk. Genom dem kan även ni få komma för att samtala om och få stöd i er föräldraroll.

Om ni som föräldrar känner att du behöver råd och stöd i din situation kan du också höra av dig till Föräldraföreningen mot Narkotika (FMN). FMN är en anhörigförening, vars huvudsakliga verksamhet riktar sig till anhöriga till missbrukare. De ser som sin främsta uppgift att med råd och stöd hjälpa familjer som misstänker missbruk eller där detta konstaterats bland barn och/eller andra anhöriga. Genom dem kan man även göra urinprov för att kontrollera eventuellt drogbruk. Ta en titt på länken nedan för att se om de har en lokalavdelning i just er kommun.

http://www.fmn.org.se/

Ni kan även ringa till Hasselas helpline. De har en jourtelefon dit man kan ringa om man oroar sig för ett barn eller en kompis upp till 25 år som kan vara på fel väg. Man når dem på telefonnummer 0200- 220 555. De har även en chatt på sin hemsida som man kan ställa frågor till:

http://www.hasselahelpline.se/

Ni kan även ta en titt på våra länkar till vänster om diskussionsforumet och se om någon av dessa passar just er.

Avslutningsvis vill vi bara poängtera att ni som föräldrar gör ett stort jobb genom att fråga, vara nyfikna och att inte ge upp. Det är av största vikt att omgivningen engagerar sig när en ungdom är på glid. Även om man ibland känner sig maktlös inför uppgiften så spelar er roll en viktig del i er sons framtid.

Hoppas att ni fått svar på er fråga och ni är välkomna åter om det är några oklarheter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Postat: 2010-06-29 20:59

Hej och tack för ert svar. Vi bor inte i Malmö trakten utan jag hittade er på nätet när jag surfade runt. Hoppas att man kan ställa frågor ändå.
Kram

Postat: 2010-06-30 09:01

Hej

Hoppas att svaret var till någon nytta. Vi försöker hjälpa till så gott det går även om vi är specialiserade på vad som erbjuds medborgarna i Malmö.

Lycka till och välkomna åter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter