Dubbelproblem?

Postat: 2007-06-15 20:21

Hej!

Jag har en kompis som är 24 år, som både missbrukar hasch och lider av bulimi. Detta har fortgått ett par år och hon mår verkligen inte bra. Hon har börjat isolera sig och det verkar som om hon snart kommer rasa samman.
Hon har tidigare varit i kontakt med Maria Malmö men den kontakten har inte direkt hjälpt. Det verkar också vara svårare att få hjälp om man har fler än ett problem!?

Kan ni hjälpa min kompis på något sätt? Tack på förhand.

orolig

Kommentarer

Postat: 2007-06-18 09:28

Hej!

När det gäller personer med dubbel problematik är det alltid svårt att veta vilken ände man ska börja i. Vår erfarenhet säger oss att det bästa är att arbeta med båda problemen parallellt, vilket i din kompis fall kan göras med hjälp av olika öppenvårdsmottagningar.

Vi föreslår att hon fortsätter kontakten med Maria Malmö alternativt söker sig till Alinea (040-345683) för att få hjälp med sitt haschmissbruk. I Malmö finns det också en ätstörningsmottagning där din kompis kan behandlas för sin bulimi. Ätstörningsmottagningen arbetar kognitivt och i team där socionomer, psykiatiker, sjuksköterskor arbetsterapeuter och psykoterapeuter ingår. Du eller din kompis kan kontakta dem på telefon mån-fre mellan 8-12 och 13-16.30. Numret är 040-337479. Därefter får din kompis komma på bedömningssamtal. Ätstörningsmottagningen är en öppenvård och om personal där bedömer att din kompis är i behov av mer omfattande insatser, kan de remittera henne till Idun-kliniken som är en privat dagvårdsbehandling i Malmö.

Vi önskar er all lycka.

Hälsningar,

åsa och anette

Soctanter