Hej

Postat: 2010-04-06 20:53

Jag har strulat till det och tagit ett återfall. Jag har tidigare via självhjälpsgrupper kunnat hålla mig drogfri. Vilken typ av hjälp kan ni erbjuda mig?. Jag har ingen tidigare kontakt med socialien varken angående försörjningsstöd eller missbruksproblematik

Jontan

Kommentarer

Postat: 2010-04-07 15:37

Hej

Att själv be sin omgivning om hjälp är aldrig lätt men du har genom att skriva till oss redan tagit det första viktiga steget.

Det är inte lätt att klara av att bryta ett missbruk på egen hand. Du skriver dock att du tagit ett återfall vilket tyder på att du innan det haft en period av nykterhet. Vilket är väldigt bra.

Känner du att du behöver hjälp men inte vet på vilket sätt kan du kontakta individ- och familjeomsorgen i din stadsdel. Tillsammans diskuterar ni sedan vad som passar dig och din situation bäst. Du kan kontakta dem genom att ringa Malmö stads växel på telefonnummer 040- 34 10 00.

En annan sak som du kan göra är att vända dig till Öppenvårdshuset Gustav. De erbjuder de som är över 18 år kostnadsfri information, rådgivning, stödsamtal och behandling, individuellt eller i grupp. Du kan kontakta dem på telefonnummer 040 - 34 91 90 eller gå in på deras hemsida för vidare information:

https://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Missbruk--beroende...

Hoppas att du nu vet hur du kan göra för att gå vidare. Har du fler frågor eller funderingar så är du självklart välkommen tillbaka. Lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter