Samtal Om Marijuana

Hej

Jag har en relation med en person som röker marijuana varje dag. Det är något jag tycker är jobbigt och jag har försökt ha konstruktiva samtal om rökandets varande och ickevarande. Tyvärr tar det tvärstopp från den andras sida, tycker att jag försöker bestämma över vederbörandes liv och vill inte förstå och respektera min åsikt. Det är svårt att komma vidare i samtalen för att lösa problemet. Samtidigt vill vi båda gå vidare i relationen, vilket vi inte kan förrän vi har pratat igenom problemet och hittat en väg att gå vidare på. Hur kan vi prata om detta? Hur föreslår jag ett ev samtal med någon professionell utan att vederbörande ska ta illa upp, bli sårad och vägra?

C

Kommentarer

Hej!

Din situation verkar inte vara lätt. Att få någon annan att inse att de har problem är svårt, särskilt om personen inte uppfattar situationen som problematisk.

Du skriver inte om ni bor ihop eller om det finns barn så vi utgår ifrån att det inte finns barn och att ni har varsin bostad.

Det låter som en god idé att försöka prata igenom er situation och komma fram till hur och åt vilket håll relationen ska utvecklas. Det låter som att ni har lite olika uppfattningar om vad som är acceptabelt i er relation. Var och en ansvarar ju för sitt liv och sin del av en relation. Din partner måste kanske konfronteras med att göra någon förändring av sitt missbruk för att ni ska kunna ha kvar er relation.

Som du säker vet påverkar marijuana kroppen på många negativa sätt. Mer information om detta finns i nedanstående länk:

https://www.can.se/Drogfakta/Cannabis

En aspekt du också bör väga in är att marijuana är olagligt i Sverige och att din partner faktiskt begår lagbrott.

Både du och din partner kan få professionell samtalshjälp via Malmö kommuns samtalsmottagning, Öppenvårdshuset Gustav. Öppenvårdhuset Gustav erbjuder samtalsbehandling både individuellt och i grupp. Som anhörig kan man ringa dit och få råd och stöd. Du kan läsa mer i nedanstående länk:

https://www.malmo.se/oppenvardshuset

Hoppas du hittar en lösning på din situation och att du får hjälp i att komma vidare. Om du har fler frågor är du välkommen att höra av dig igen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Hej!Det stämmer att vi inte har några barn. Men vi vill båda ha om ett tag. Det stämmer också att vi inte bor ihop. Men vi båda vill flytta ihop snart. Tack för tipsen om vart jag kan vända mig!

Hej!

Tack för ditt svar. Det låter som en klok början att försöka reda ut och att göra förändringar innan ni förverkligar era planer på att flytta ihop.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter