Kontakta Soc Eller Lvm Anmäla

Hej!!

Jag har två barn med en missbrukare (jag har ensam vårdnad) barnen träffar dock sin pappa väldigt mycket och vi har återigen för en tid sedan fått en fungerande relation.

Barnens pappa började missbruka när han var 14, blandmissbruk. Har haft drogfria perioder, men det senaste halvåret har det spårat ur mer och mer.
Är vaken i flera dagar och går inte att prata med. Sätter sej i situationer som han inte kan lösa., med skulder och dyl,

När han är klar i huvudet så säger han själv att situationen är ohållbar och vill in på behandling men när han är igång så är det ju inte lika prioriterat.

Ska jag göra en lvm anmälan? Hans psykiska status är inte bra när han är igång, har även börjat ta massa olika nätdroger.
Han förstör sin relation med sina barn som dom har byggt upp. Jag tror ju att om en lvm utredning sätts igång så kommer han gå med på frivillig behandling.

Men vilken ände ska kag börja i?

Trött på skiten

Kommentarer

Hej!

Det låter bra för era gemensamma barn att du och deras pappa har fått en fungerande relation. Det har ni alla mycket att vinna på. Hans missbruk gör det inte lätt att få det att fungera helt, varken för dina barn eller för dig.

Som du beskriver det verkar barnens pappa motiverad att göra något åt sitt missbruk och sin situation, och just vid de tillfällena när han är klar i huvudet, är det bra om du kan få honom att kontakta socialtjänsten för att diskutera vad han kan få för hjälp och eventuell behandling.

Det finns både öppenvårdsbehandling (då man bor hemma och går på behandlingen på dagarna eller ett par gånger i veckan) och institutionsbehandling (man åker iväg och bor på ett behandlingshem en tid).

Som du säker känner till är LVM den allra sista utvägen då personen är i så dåligt skick att man riskerar dö av sitt missbruk. Det ska mycket till för att socialtjänsten ska kunna omhänderta någon på LVM.

Du kan dock göra en anmälan till socialtjänsten i den stadsdel ni bor som sedan får utreda situationen och erbjuda eventuella insatser.

Malmö stad har en egen öppenvårdsbehandling, Öppenvårdshuset Gustav, dit man kan ringa utan att först gå via socialtjänsten. För mer information:

https://www.malmo.se/oppenvardshuset

Hoppas du/ni hittar en lösning och att situationen förbättras. Om du har fler frågor är du välkommen att höra av dig.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter