Viljan Att Sluta

Hejsan. Jag röker hasch dagligen flera gram om dagen. Bongar mesta dels eftersom jointar inte gör någon verkan längre. Men det gör i för sig inte bongandet heller. Tramar också så fort jag får tillfälle samma med kokain. Men mer tram än kola. Fast i grund och boten är det haschet jag går hand i hand med. Jag har fattat att jag har fastnat. Och allt i livet har fuckats. Tänk dig en 19 årig snygg tjej, utbildad kock med bra betyg, körkort, egen bil, fast jobb på ett 4 stjärnigt hotell. Jag va smart en gång i tiden. Men jag har alltid klyddat i livet men nu har det gått för långt allt sket sig. Min kille börja kalla mig hora varje dag trodde jag va otrogen. Min pappa fick cancer. Så jag sneade rökte mer tramade mer. Nu har jag inget jobb kvar, min familj ser mig knappt, bilen har jag kört sönder och jag är tillsammans med en langare som har en brud och även han kallar mig allt möjligt varje dag. Och vad gör jag? Jag skiter i. Min mamma sörjer hennes man är dödligt sjuk och hennes dotter går ner sig. Jag röker bort tiden med min pappa. Hur ska jag kunna leva med mig själv sen? Jag gick till soc bad om hjälp. Ångra mig när jag insåg att jag kommer aldrig klara av att ligga i sängen på behandling få världens ångest och inte kunna göra något åt det. Jag tror jag hade hängt mig till slut. Så vad gör jag? Fortsätter knarka och låter tiden gå förbi. Det har gått ett år. Har inga pengar ingenting bara softar och de sjuka är att jag mår bra jag trivs. Men vi alla vet vad som är rätt och fel vi alla vet hur det slutar om man fortsätter. För tydligen har jag inga gränser. Jag har gjort det oförlåtliga. Hur ska jag någonsin kunna lägga in mig själv? Jag vet vad jag måste men viljan räcker inte till och rädslan skrämmer skiten ur mig.

Sneis

Kommentarer

Hej!

Det låter som att du befinner dig vid ett vägskäl där du känner att du inte riktigt orkar ta tag i din situation samtidigt som du känner att det är ohållbart att fortsätta som du lever nu.

Det finns ju väldigt mycket positivt omkring dig som till exempel att du har en bra utbildning, körkort och din familj. Du är ung och har hela livet framför dig. Hur ditt liv ska se ut beror till stor del på de val du väljer göra. Du förtjänar att må bra och få respekt av din omgivning.

Det finns många olika typer av hjälp du kan fundera på. Ett sätt är att åka i väg på ett behandlingshem som du själv beskriver. Det finns många olika behandlingar med olika inriktningar och innehåll. Ett tips är att prata med socialtjänsten i din stadsdel och ta reda på som finns.

Ett annat sätt är att gå i öppenvårdsbehandling och bo kvar hemma. I Malmö finns till exempel Öppenvårdshuset Gustav. Du når dem på 040 - 34 91 90 eller gå in och läs mer på:

https://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Missbruk--beroende...

Det finns olika självhjälpsgrupper man kan vända sig till där det finns med människor med samma problematik. Anonyma Narkomaner är ett exempel. Mer information finns nedan:

https://www.nasverige.org/

Många människor befinner sig i liknande situation som du och det finns hjälp att få. Ibland får man prova mer än en behandlingsmodell för att hitta det som passar just dig. Oavsett vad väljer att göra finns det alltid något man kan göra om än med små steg i taget.

Vi hoppas att du hittar en väg som passar dig och dina behov. Du är välkommen att höra av dig igen om du har fler frågor.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter

Finns något liknande som Gustav i Lund eller Staffanstorp ?

Hej!

Soctanter på nätet vänder sig i första hand till boende i Malmö stad och därför hänvisas ofta till råd, stöd och behandlingsinsatser som finns inom Malmö stads socialtjänst. Vi är inte helt uppdaterade vad gäller Lund kommun och Staffanstorps kommun.

I Lund finns bland annat rådgivningsbyrån och i Staffanstorp finns olika stöd och rådgivningskontakter genom socialtjänsten.
Det bästa är att kontakta kommunerna direkt på telefon. Lunds kommun kan nås på 046-35 50 00 och Staffanstorps kommun på 046 – 25 11 00.

Hoppas du hittar vad du söker.

Vänligen.

Soctanterna.

Soctanter