Hur Går Jag Tillväga Vid En Lvm Anmälan?

Mina barns pappa har efter många års drogfrihet åter fallit i missbruk. Detta har eskalerat snabbt och jag anser nu att han är en fara för sig själv. Efter att han hoppat ut från ett fönster så bröt han båda fötterna, trodde då att han skulle få en tankeställare men icke. Han klarade 1 dag efter sjukhusvistelsen hemma innan han försvann ut igen gåendes på sina gipsade fötter som han inte får belasta för att få tag på knark. Hur går jag tillväga för att göra en anmälan, kan man göra det på helgen?

petronella

Kommentarer

Hej!

Det du beskriver låter som en mycket allvarlig situation. Att han har hoppat ut från ett fönster och när han sedan kommer hem från sjukhuset, med gipsade fötter, åter ger sig iväg för att fortsätta sitt missbruk. Vi förstår din oro och att du vill hjälpa dina barns far att åter bli drogfri.

Du vänder dig till socialtjänsten i det distrikt där han bor och berättar om din oro och att du vill göra en LVM anmälan. Då socialkontoret är stängt och om du bedömer att det inte går att vänta tills de öppnar så kan du vända dig med din anmälan till socialjour i Malmö på Tel 34 56 78.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter