Samtal Efter Ännu En Lob

Hej. Jag har ett missat samtal från "inget uppringnings ID" på mobilen och hamnade i fyllecell för fjärde gången i helgen så är rädd för att det är socialtjänsten? Men dom skickar väl bara brev i så fall som jag har förstått det? Inte ringer dom väl upp en? Dessutom är jag 19 år och myndig. Och jag överdriver nu men måste få det klargjort att jag inte kan bli tvångsomhändertagen som vissa skriver?? Jag har ju bara haft ren otur och varit klantig hur otrovärdigt det än låter.

Orolig tjej

Kommentarer

Hej!

Om du har blivit omhändertagen av polisen för fylleri vid 4 olika tillfällen så tror vi att det är viktigt att du själv tittar på din alkoholkonsumtion för att se om du behöver ändra dina alkoholvanor.

Socialtjänsten kommer troligen att kalla dig på nytt för ett samtal om dina alkoholvanor. Tanken med ett sådant samtal är att erbjuda hjälp om det finns ett problem med alkoholen. De kommer helt säkert skicka ett brev om ett sådant möte, men det är mycket möjligt att de även försöker ringa till dig.

Vård och behandlingsinsatser ska så långt möjligt genomföras på frivillig väg, men i särskilt allvariga fall har samhället skyldighet att ingripa för att en person med missbruksproblem ska få vård. Vård under tvång ges enligt Lagen om vård av unga LVU upp till 21 år eller Lagen om vård av missbrukare LVM.

Vi hoppas att du fått svar på dina funderingar och frågor.

Vänligen,

Soctanterna.

Soctanter