Vart Ska Jag Vända Mig?

Postat: 2007-11-14 13:42

Jag vet att detta kanske inte är huvudämnet i forumet, men ingen anna svarar så...jag är 21 år och tillhör södra innerstaden. Jag är i stort behov av ekonomisk hjälp, eftersom jag bytade el-bolag fick jag en slutfaktura på 4000! Jag delade visserligen upp den, men jag går på csn så en extra räkning på 1300 varje månad skär ganska mycket i min budget....nu vägras jag hjälp eftersom jag har csn och därmed ses som självförsörjande, men jag har ju inga pengar! Idag är det den 14:e och jag har 80 kr som ska räcka till den 23:e, jag har ingen mat hemma och jag har ingen vinterjacka (det börjar bli ganska kallt nu)....mina föräldrar är döda så jag kan ju inte gå hem till dom och äta, och mina kompisar är lika panka som jag...har jag verkligen ingen rätt till ens matkuponger?

primary_slave

Kommentarer

Postat: 2007-11-21 09:38

Hejsan!

Det låter ju verkligen som att du befinner dig i en ohållbar situation och det är inte svårt att förstå att du känner dig uppgiven.

Eftersom vi inte har så jättebra koll på det här med rätten till försörjningsstöd, har vi varit i kontakt med våra kollegor på Försörjningsenheten. Så här svarar de:
Generellt har man ju inte rätt till bistånd då man har CSN. Sedan har man ju alltid rätt att lämna in en ansökan, få ett beslut, träffa en ssk, prata med en ssk i telefon etc. för att framföra sina individuella skäl som kanske kan leda till en särskild prövning i just detta fall och ev. beviljande av livsmedel. Detta kan man väl säga kortfattat.

Vet inte om detta var till så mycket hjälp för dig, men det enda vi kan råda dig till är att på nytt ta kontakt med Försörjningsenheten och förklara din situation. Begär att få träffa en socialsekreterare personligen, så ni kan sitta ner i lugn och ro och resonera om din ekonomiska situation.

Lycka till, hoppas det löser sig för dig!

Vänligen, soctanterna

Soctanter