Utanför Systemet

Postat: 2009-01-05 10:41

Min fråga berör min make. Han har studerat under flera år och fick ta studieuppehåll pga en omfattande ryggoperation. Under studietiden hade han inte csn utan jag försörjde oss båda. Efter operationen var han sjukskriven utan ersättning från kassan då hans sgi var noll. För att inte bli helt deppad valde han att börja studera igen och bröt sin sjukskrivning för detta men då ryggen inte är bra klarade han inte av studierna. Nu till frågan, är han berättigad till någon form av bidrag då hans sgi är noll eller har jag ett försörjningsansvar då vi är gifta? Vi har också en liten son och vi bor i bostadsrätt.

orolig

Kommentarer

Postat: 2009-01-05 13:01

Hej

Det låter som att ni lever i en påfrestande situation. Eftersom ni är gifta och lever i en parrelation har du ett försörjningsansvar. Ni kan ansöka om försörjningsstöd på den förvaltning ni tillhör. Observera att ni måste ansöka gemensamt, din inkomst kommer också att tas upp i beräkningen, tillsammans med övriga eventuella tillgångar som bostadsrätt, bil, fonder etc.

Du har möjlighet att göra en förenklad provberäkning via Socialstyrelsens hemsida, för provberäkning se: https://app.socialstyrelsen.se/sacalc/DefaultJS.aspx Observera att det är en förenklad provberäkning. Ni har alltid rätt att göra en ansökan och få den prövad, det är först genom en prövning som ni kan få ett slutgiltigt beslut att överklaga.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter