Hur Gör Jag Med Mitt Företag?

Postat: 2009-01-15 11:20

Hejsan.
Jag har varit arbetslös sedan i sommras, och jag behöver nu söka ekonomisk hjälp. Men det är såhär att jag startade upp ett företag med min bror i hopp om att kunna rulla igång det och tjäna pengar på så sätt. Men som det ofta är tar det ett tag innan man tjänar på sitt företag och vi har inte gjort någon vinst. Jag har nu gått ur företaget för att kunna söka ekonomisk hjälp. Behöver jao, och i så fall hur, ska jag redovisa det när jag söker ekonomiskt bistånd. Min bror har satt in en grundsumma för att vi skulle kunna göra inköp, han har även tjänat lite pengar genom frilans jobb. Men allt som allt som jag har dragit in under hela tiden är ca 1000kr på ett halvår... Hur ska jag gå tillväga?

Snälla hjälp!
Mvh Anna

Anna

Kommentarer

Postat: 2009-01-16 10:56

Hej

Om man söker försörjningsstöd och har företag, anses företaget vara en realiserbar tillgång och bör då avvecklas för att man ska vara berättigad försörjningstöd. Observera att detta är utgångspunkten men att det alltid kan finnas skäl som leder till en annan bedömning.

Eftersom du redan har gått ur företaget, söker du på samma villkor som alla andra. För att vara berättigad till försörjningsstöd ska alla andra inkomst möjligheter vara uttömda, det vill säga a-kassa och andra former av bidrag. Du måste vara inskriven på arbetsförmedlingen och vara aktiv i ditt jobbsökande. När du gör en ansökan öppnas en utredning som bland annat innebär en beräkning av dina inkomster, tillgångar och utgifter. Socialförvaltningen fattar sedan ett beslut baserat på den informationen som framkommit under utredningen. Om beslutet är till nackdel för dig, kan du överklaga det till Länsrätten.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter