Fonder?

Postat: 2009-03-10 19:02

Hej.
Jag har upptäckt att jag har fonder (som jag hade glömt eftersom jag inte har fått röra dom)med precis det beloppet som jag är skyldig en person som har hjälpt mig med tre hyror. Jag undrar om jag kan betala tillbaka lånet och sen ansöka om socialbidrag? Det känns inte som om fonderna är "mina" pengar eftersom jag inte har haft möjlighet att betala av mitt lån förrän nu med dessa pengar, men jag är rädd att det kanske kan se konstigt ut på kontoutdraget.
Hoppas ni kan hjälpa mig.

Kajsa

Kommentarer

Postat: 2009-03-16 16:17

Hej

Vi ska försöka ge dig ett så tydligt svar som möjligt på din fråga.
Vi vill poängtera att i och med att vi inte känner till detaljer i ditt ärende så måste vi utgå från hur sådana här ärenden handläggs generellt sätt.

Generellt sätt kan sägas att pengar du har som fonder kommer att betraktas som dina pengar, din tillgång. Det innebär då att det är pengar som du kan använda till din försörjning framöver.

Vi kan tyvärr inte svara på din specifika fråga utan vi rekomenderat dig att kontakta den enhet som handlägger försörjningsstöd på det socialkontor som du tillhör för att diskutera frågan vidare. Det bästa är att berätta hur din dituation ser ut och att vara ärlig.

Vi vill tillägga att du som sökande av försörjningsstöd har en skyldighet att redovisa de tillgångar du har och handläggaren kommer att be dig om ett kontoutdrag tre månader tillbaka i tiden.

Vänligen soctanterna

Soctanter