Hjälp Med El-Räkningen...

Postat: 2009-03-14 02:16

Jag lever på det så kallas för "Aktivitetsstöd" som betalas av Försäkringskassan. Jag får efter skatt drygt tio tusen kronor i månaden. Jag är ensamstående och har en månadshyra på 5035 kr/mån för en tvåa.

Har jag rätt att få hjälp med el-räkningen som vanligen går upp på 7-8 hundra varje kvartal? Vilka regler är det som gäller?

Jag är rök- drog- och spritfri. Problemet för mig är att jag umgås mycket med familjen i synnerhet min dotter som i sin tur har en dotter. Det ställer stora ekonomiska krav för mig så när el-räkningen kommer så får jag svårt att betala.

Tack för svaret.

Alfredo.

Alfredo

Kommentarer

Postat: 2009-03-18 09:52

Hej

Det är svårt för oss att avgöra om du har rätt till ekonomisk hjälp. Vi vill uppmana dig att ta kontakt med socialtjänsten i den stadsdel som du bor i. Om du bor i Södra Innerstaden, tar du kontakt med mottaget på Försörjningsenheten och berättar om din situation. Du når dem på telefonnr 34 54 94, de har telefontid måndag till fredag mellan 09.00 - 10.00 samt 13.00 - 14.00 (mån, tors och fre).

Försörjningsenheten gör en ekonomisk beräkning och en utredning kring din sociala situation. Utredningen leder till ett beslut som du har rätt att överklaga om du inte skulle vara nöjd med beslutet.

Du kan också göra en egen provberäkning på Socialstyrelsens hemsida, du når den via direktlänken: https://app.socialstyrelsen.se/sacalc/DefaultJS.aspx

Lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter