Bidrag.

Postat: 2009-04-01 11:50

Jag tog i våras studenten och då även flyttade ihop med min pojkvän. Har sen dess jobbat lite timmar på mässa här i Stockholm, inte alls mycket men det har iaf hjälpt mig med min del av hyra och mat. Men nu så jobbar jag inte där längre och har då ingen som helst inkomst. Efter att ha försökt med att få ev bidrag här i Stockholm, men utan resultat då jag gett upp när jag inte har fått något som helst hjälp från varken Soc eller Arbetsförmedlingen, då dom lovar saker som inte hålls.
Så till min fråga, har jag som utflyttad arbetslös ungdom någon rätt till bidrag för mat och hyra eller är det bara att forstätta leta jobb och hoppas på en bättre framtid?

Malin

Kommentarer

Postat: 2009-04-02 14:20

Hej

Vi förstår att du känner dig besviken. Du har rätt att ansöka om försörjningsstöd i den kommun som du vistas och bor i, det vill säga i Stockholm. Socialtjänsten öppnar en utredning som bland annat innebär en uträkning av dina och din sambos inkomster, tillgångar och utgifter. Socialtjänsten kan besluta att avslå din ansökan men då finns det en förklaring till varför. För att få en förklaring till varför du inte får hjälp och information om vad du behöver göra för att få det, uppmanar vi dig att kontakta den person som fattat beslut i ditt ärende.

För att få försörjningsstöd ställs en del krav, du ska bland annat vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen, du ska ha ett behov av ekonomisk hjälp som inte kan tillgodoses på annat sätt än genom socialtjänsten.

Om du inte kan försörja dig själv, uppmanar vi dig att ta kontakt med socialtjänsten på nytt och ansöka om försörjningsstöd. De fattar ett beslut som du alltid har rätt att överklaga om du inte är nöjd. Trots att det ibland kan kännas omöjligt, uppmanar vi dig att fortsätta söka alla former av arbete.

Vi önskar dig lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter