Underhåll/Försörjning Efter 18

Postat: 2009-04-09 00:39

Har en 18-årig dotter som går i gymnasiet. Efter skillsmässa har hon nu bott hos mig heltid. Hon har haft underhållsstöd med bidrag från sin mamma via FK. Dottern har nu valt att flytta till släkting. Vad gäller för hennes försörjning nu? Vet att vi föräldrar kan komma överens om hennes försörjning men vad gäller för underhållsbidrag och underhållsstöd? Kan släktingen ha rätt till någon ersättning??

F.G

Kommentarer

Postat: 2009-04-09 11:08

Hej

Eftersom din fråga berör Försäkringskassan, bör du kontakta dem direkt, du kan nå dem på telefon 0771-524 524. Vi antar att din dotter har ansökt om förlängt underhållsstöd, vilket kan betalas ut till och med det år hon fyller 20 år, dvs om hon går i gymnasiset och bor hos någon av föräldrarna.

Eftersom din dotter numera inte bor hos vare sig dig eller din före detta, har hon inte rätt till någon av ersättningarna. För att ni inte ska göra er skyldiga till ett brott, uppmanar vi er att ta kontakt med Försäkringskassan och anmäla ändrade förhållanden. Er släkting har alltså inte rätt till någon ersättning från Försäkringskassan. Er försörjningsskyldighet kvarstår dock.

Hoppas att du fått svar på dina frågor!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter