Timvikarie Med Försörjningstöd

Postat: 2009-04-07 18:00

Hej! Jag är en tjej på 22 år som går min första månad på försörjningsstöd. Jag har fått jobb som timvikarie och undrar om jag måste tacka ja varje gång jag får en förfrågan om jobb även om det är på kort varsel - så som att jag blir uppringd på morgonen, om jag ska få behålla mitt försörjningsstöd. Kontrollerar min handläggare om jag tackat nej en gång eller är min arbetsgivare skyldig att rapportera de gånger jag tackat nej, eller hur fungerar det?

Elin

Kommentarer

Postat: 2009-04-09 11:19

Hej

Grunden för att vara berättigad försörjningsstöd bygger på att man gör allt vad man kan för att bidra till sin egen försörjning, detta innefattar naturligtvis att man tackar ja när man blir erbjuden arbete. Sen är det ju svårt för socialsekreteraren att veta hurvida du tackat nej då du har en vid behovsanställning och förfrågningarna kommer från dag till dag.

Arbetsgivaren har heller ingen slyldighet att rapportera om detta till socialtjänsten. Mycket bygger därför att lämnar ärliga och korrekta uppgifter till din socialsekretare. Om det skulle framkomma senare att du tackat nej till arbete, kanske vid upprepade tillfällen, finns risken att din rätt till försörjningsstöd kan ifrågasättas, såvida du ej kan redovisa särskilda skäl till varför du tackat nej.

Då individuell bedömning tillämas utifrån socialtjänstlagen är det bäst om du diskuterar hur du ska göra med din socialsekreterare.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter