Snälla Hjälp Mig? Hur Gå Tillväga?

Postat: 2009-05-15 15:28

Hejsan mitt namn är H, är 18 år och jag väntar barn nu den i början av sommaren. jag har/är i kontakt med socialtjänsten i den stadsdel där jag bor nu. det är så här att jag har sparpengar (30000 kr) och soc i den stadsdel där jag bor har räknat ut att jag ska klara mig på dessa till 26 augusti och kommer därefter behöva söka mig till socialen i södrainnerstaden för att jag har fått lägenhet där. jag är jätte rädd för att det ska ta tid med handläggning osv med alla papper man måste ha med sig och sen kommer väll ni också behöva utreda vad mina pengar gått till osv. just nu sitter jag säkert för jag har pengar till hyran till lägenheten som jag flyttar till 1 juni. men när ska jag höra av mig till er i södra innerstaden för att inte hamn i en situvation där hanläggningstiden tar sån tid att jag kanske missar en hyra och hamnar på gatan med mitt barn vilket jag inte vill för jag har jobbat så hårt för att få ihopa allt nu till barnet kommer och vill inte hamn på noll igen. snälla hjälp mig med hur jag ska gå tillväga

H

Kommentarer

Postat: 2009-05-20 09:10

Hej

Vad roligt att du väntar barn, grattis. Bra att du redan nu planerar för din och ditt barns framtida försörjning.

Det skulle kunna vara lämpligt att du kontaktar Södra Innerstadens mottagningsenhet på försörjningsenheten i början av augusti. Då finns det tillräckligt med tid för att kunna handlägga ärendet inför september hyra. Telnr till mottagningsenheten 040-34 54 94, teltid: mån - fre 09:00-10:00 samt 13:00-14:00.

Om något oförutsett händer och dina sparpengar inte räcker till slutet på augusti är du alltid välkommen att ansöka om försörjningsstöd i ett tidigare skede. En individuell prövning görs då.

Lycka till med det kommande barnet och välkommen som medborgare till Södra innerstaden!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter