Myndig Son Som Bor Hemma

Postat: 2009-05-19 10:24

Hej !
Min son som är 22 år bor hemma på vår gård i ett angränsande hus.Jag tar ur "hyra" av honom som ska täcka mat och el och dyligt.
Nu är han arbetslös sedan januari och besparningarna börjar tryta. Han har ansökt om grundersättning från a-kassan (han har inte jobbat tillräckligt länge för att få full ersättning ) men inte fått svar ännu.
Ersättningen är ju väldigt låg , han kan ju inte klara sej på den. Är han berättigad till socialbidrag eller är jag som mamma skyldig att försörja honom.
Han äger två mopeder..är han tvungen att sälja dem ?
Han har ca 10 000 i fonder måsta han sälja dem ?
Måste det vara ett skrivet hyreskontrakt mellan oss ?

Anita

Kommentarer

Postat: 2009-05-28 16:07

Hej

Enligt lag är du inte längre försörjningsskyldig. Din son kan, efter bedömning från socialtjänsten, komma att först behöva sälja sina mopeder. När det gäller fonderna kommer han att behöva sälja dessa för att vara berättigad till försörjningsstöd.

För att vara berättigad försörjningsstöd ska man inte kunna försörja sig på något annat sätt och vara i akut behov av ekonomiskt stöd.

Ni har alltid rätt att framföra en ansökan till Försörjningsenheten som öppnar en utredning som bland annat innebär en uträkning av inkomster, tillgångar och utgifter. För att din son ska kunna ansöka om stöd till hyra måste det finnas ett upprättat kontrakt er emellan.

Hoppas att du fått svar på din frågor, du är alltid välkommen att återkomma!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter