Sjukpenning

Postat: 2009-05-18 15:40

Jag är en dansk kvinna på 28, jag har bott i Malmö i 6 år nu. Jag är arbetslös och letar desperat jobb, men har inte lyckats hitta något än. Det värsta av allt är att jag dessutom mår riktigt dårligt och känner mig deprimerad pga. olika händelser. Kan inte betala hyran eller några av mina räkningar. Vet inte vad jag ska göra. Finns där möjlighet för att få sjukpenning eller ekonomisk hjälp en månad eller två till att betala av räkningar intills jag hittar ett jobb?

Mvh Henriette

H

Kommentarer

Postat: 2009-05-29 15:56

Hej

Vi förstår att du är orolig över din situation. Du kan kontakta socialtjänsten i den stadsdel som du bor i och ansöka om försörjningsstöd. För att få bistånd ska du först och främst inte kunna försörja dig på annat sätt, vara i akut behov av ekonomiskt stöd och sakna realiserbara tillgångar. Det är också avgörande att du inte har rätt till bidrag genom andra system som exempelvis Försäkringskassan. Du beskriver att du mår väldigt dåligt och har du pågrund av din hälsa svårt att stå till arbetsmarknadens förfogande. Du behöver då träffa en läkare som sjukskriver dig. Det går bra att vända sig till den vårdcentral som du tillhör.

När du ansöker om stöd, öppnas en utredning som bland annat innebär en uträkning av dina inkomster, tillgångar och utgifter. Utredningen leder till ett beslut som du har rätt att överklaga om du inte är nöjd.

Vi rekommenderar dig att ta kontakt med socialtjänsten i den stadsdel som du bor för att diskutera ditt enskilda ärende Om du inte vet vilken stadsdel som du tillhör kan du via Malmö stads växel få hjälp på telefon 34 10 00 eller sök via www.malmo.se.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter