Ensamstående, Barns Fritidsaktivitet

Postat: 2010-04-01 11:12

Hej!
Är ensamstående med 3 barn. Vid separation från barnens pappa hade jag ingen ekonomisk möjlighet att låta min dotter fortsätta rida. Pappan hade ingen inkomst en period (missbruk) men nu har han arbete igen och kan försörja sig. T.o.m ganska bra ekonomi vad jag förstått. Pappan vägrar dock betala någonting som rör barnen, såsom kläder, fritidsaktiviteter, klippning etc. (Jag får underhåll via FK) Detta är ohållbart i längden då jag dessutom har studieskulder och går och betalar på ett gemensamt billån vi tog men där enbart jag stod som lånetagare... Vad kan jag göra? Jag håller på att söka stipendium. Men finns det inget annat sätt? Pappan vägrar gå på samarbetssamtal.Det är så ledsamt för barnen att från att ha en OK standard nu inte ens knappt ha råd med det mest basala. Och min dotters ridning är en stor sorg för henne att ha förlorat...

anonym

Kommentarer

Postat: 2010-04-06 14:57

Hej

Det är alltid tråkigt när barnen kommer i kläm i vuxnas relationsproblem. Trots motgångar, tycks du ändå vara mycket initiativrik. Det finns många olika fonder att söka stipendier från och det finns flera länkar på internet att söka information via. Bland annat har syoguiden en innehållsrik sida som du når på: https://www.syoguiden.com/stipendier/ Här kan du också finna alla databaser som redovisar vilka fonder du kan söka stipendier från.

Utöver underhåll kan du söka bostadsbidrag från Försäkringskassan. För mer information och regler kring bostadsbidrag se Försäkringskassans hemsida, www.forsakringskassan.se. Skulle du trots bostadsbidrag och underhåll sakna tillräcklig inkomst för att försörja dig och dina barn, kan du söka försörjningsstöd i den stadsdel som du bor i. Du når enheten för Ekonomiskt bistånd i din stadsdel via Malmö stads växel på telefon 040-34 10 00.

Vi vill också tipsa dig och din dotter om forum för hästintresserade på nätet, exempelvis www.medryttare.nu som är en träffpunkt för hästintresserade. På medryttare.nu kan man gratis annonsera efter medryttare eller medryttarhästar i hela Sverige och på så vis möjliggöra för din dotter att utöva sin sport billigare eller gratis. Eftersom det kan komma att krävas namn och telefonnummer, bör du som förälder vara insatt och delaktig i hur din dotter presenterar sig och vem som svarar på eventuell annons.

Vi önskar dig lycka till och hoppas att det löser sig. Du är välkommen åter om du har fler funderingar.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter