Retroaktiv Utbetalning Av Bistånd

Postat: 2010-04-07 10:05

Hej!
Skriver angående ett case jag har tilldelats på socionomutbildningen och tänkte att jag före det att jag kontaktar en familjehemssekreterare i person kan uttnyttja er kunskap lite. Jag undrar hur vanligt det egentligen är att familjer som inte varit nöjda med det ekonomiska stöd de tilldelats efter att ha varit familjehem får en retroaktivutbetalning? Och är "vinnande" av en överklagandet enda sättet att få betalningen retroaktivt? Eller är det vanligt att socialnämnden gör rättelser i sina beslut? Hoppas jag uttryckte mig någorlunda tydligt, känns inte som det men jag hoppas ni förstår ändå.

Eva

Kommentarer

Postat: 2010-04-07 13:35

Hej

Vad roligt att du som socionomstuderande hittat hit! Hoppas att detta forum kan vara inspirerande för dig och dina medstudenter.

Der frågor som du ställer är alla väldigt specifika och de som bäst har svaren på dessa är precis om du själv är inne på, familjehemssekreterarna. Vi skulle med andra ord rekommendera dig att du talar direkt med en av dessa. Vet du inte hur du skall komma i kontakt med dem kan du alltid ringa till Malmö stads växel på telefonnummer 040 – 34 10 00.

Lycka till med uppgiften!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter