Ekonomi

Postat: 2010-04-11 12:07

Efter en väldigt lång sjukskrivning börjar jag nu sakta men säkert se ljuset i tunneln, men då jag varit sjuk psykiskt har ekonomin rasat ganska rejält. Depressioner leder till att man "skiter i allt". För att möjlig-göra att jag tar nästa steg i mitt liv - har utlandsjobb på lut - undrar jag om det kan ges ekonomiskt bistånd i form av lån eller bidrag för att ha chansen att ta detta kliv. Har varit under psykisk utredning väldigt länge och det är extremt destruktivt att bara sitta hemma i lägenheten och vara ett bidrags-vrak. Inte för att jag känner mig helt ok, men till sist blir det en ond cirkel, då själva sysslolösheten sätter sig på hjärnan. Just psykiska sjukdomar är ju så, att det blir en ond cirkel- inga framgångar leder till mer tvivel, ohälsa, skit... Jag ser en utväg genom att äntligen orka/kunna rycka upp mig, men då är det jävligt surt att pengarna ska komma i vägen.

Jesper

Kommentarer

Postat: 2010-04-12 11:12

Hej

Vad roligt att du nu ser en utväg från din tidigare situation!

Vad gäller din ekonomiska situation så är det svårt för oss att uttala oss. Detta då vi inte har alla detaljer i ärendet. Generellt kan man säga att försörjningsstödet är till för de som inte har tillräcklig inkomst för att försörja sig eller sin familj. Ansöker man om försörjningsstöd så får man också hjälp att förändra sin situation.

Vilken hjälp du kan få beror på din och din familjs ekonomi och situation. Försörjningsstödet ska täcka kostnader för livsmedel, kläder, fritid, personlig hygien, kläder och skor, dagstidning, telefon- och TV-avgift.

Vi skulle dock råda dig att ta kontakt med socialtjänsten i din stadsdel och prata direkt med en socialsekreterare. Detta så försörjningsstödet alltid görs efter en individuell prövning av den enskilda handläggaren.

Förstagångsansökan gör man genom att ta kontakt med socialtjänsten i sin stadsdel. För att komma i kontakt med de som arbetar med ekonomiskt bistånd så ringer man till försörjningsenheten på något av telefonnumren nedan.

Centrum Tel: 040 34 58 70
Husie Tel: 040 34 62 14
Fosie Tel: 040 34 57 00
Hyllie Tel: 040 34 57 76
Limhamn - Bunkeflo Tel: 040 34 63 35
Kirseberg Tel: 040 34 60 30
Oxie Tel: 040 34 38 48
Rosengård Tel: 040 34 33 69
Södra innerstaden Tel: 040 34 54 94
Västra innerstaden Tel: 040 34 38 30

Du kan även läsa mer om försörjningsstöd under våra länkar. Där får man bland annat information om hur hög riksnormen är och du kan även göra en provräkning på hur just ditt försörjningsstöd kan komma att se ut. Detta är dock bara en uppskattning. Själva beslutet tas som sagt alltid av en handläggare efter att en mindre utredning av personens ekonomiska situation har genomförts.

Hoppas att detta svar gett dig den vägledning som du sökte. Du är givetvis välkommen åter med fler frågor och funderingar. Lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter