Avslag

Postat: 2010-04-21 12:08

Fick ett avslag på mitt bidrag. 3månader efter där halvt uppehälle, betalade en hyra på mitt socialbidrag, En månad fullt, nästa månad åter avslag för läkaren inte sjukskrev mig, har jag inte rätt till livsmedel iallafall. Är samboende och han är diabetiker, pengarna är slut, men de säger hans pengar och mina pengar, vi skall ha skild ekonomi, men uträkningen görs jupå ett gemensamt hushåll. Hur går detta ihop??

Undrande hungrig!!

Kommentarer

Postat: 2010-04-21 15:10

Hej

Det låter som att du befinner dig i en svår situation just nu och vi förstår din frustration.

Det är alltid svårt för oss att uttala oss i enskilda ärenden. Detta då vi många gånger inte har alla detaljerna framför oss. Om vi har förstått dig rätt så har du fått avslag på din ansökan om försörjningsstöd eftersom du är sammanboende. Som sammanboende räknar socialtjänsten med att man har en gemensam ekonomi. Detta eftersom man lever tillsammans under ett och samma tak.

Skulle det vara så att man hamnar i en akut nödsituation så bör man återigen kontakta socialtjänsten för att se hur man eventuellt kan lösa situationen. Det finns dock inga klara regler kring hur man hanterar dessa ansökningar utan det skiljer sig från det enskilda fallet till det andra.

Är det så att man har fått ett avslag på sin ansökan så kan man kräva ett skriftligt beslut på detta som du sedan kan överklaga. Din handläggare skall hjälpa till med information om hur detta går till.

Hoppas att detta svar varit till hjälp. Skulle det uppstå fler frågor eller funderingar så är du givetvis välkommen åter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter