Hej

Postat: 2010-04-22 08:48

Jag har en fråga och hoppas ni kan besvara den. Jag har ett barn i mitt nuvarande förhållande samt ett från tidigare äktenskap. Båda barnen går på dagis/förskola. Vi har båda låga inkomster och vi båda letar heltidsjobb. Dagisräkningen kommer på mitt namn..då får man rabatt enligt debiteringsenheten. Min man betalar enbart halva beloppet av vårt gemensamma barn..mitt barn anser han inte vara hans "problem". Jag har visserligen inte problem att betala för min dotter just nu pga vi båda har låga inkomster. Men jag bär på en ständig oro ifall min man hittar ett heltidsjobb innan mig..då höjs ju beloppet för min dotter..och då kanske jag inte klarar av att betala det? Går detta rätt till?Detta har blivit ett orosmoment i mitt liv. Vi har inte gemensam ekonomi..utan mera att båda sköter sitt. Många gånger har jag fått betala hela hyran då min man inte haft så bra inkomst under en månad. Medan ifall jag haft dåligt en månad då har han inte ställt upp för mig utan jag fått låna från en väninna för att klara betala min del av hyran.

Lena

Kommentarer

Postat: 2010-04-22 12:18

Hej

Vi förstår att det är en svår situation som du befinner dig i och att den oro som du känner är svår att hantera.

Vad vi förstår så har du redan varit i kontakt med debiteringsenheten. Vi skulle föreslå att du återigen tar kontakt med dem för att undersöka möjligheterna att dela upp betalningarna så att ert gemensamma barns räkning istället kommer i hans namn. Försök att förklara för dem att ni har en delad ekonomi och hur din oro ser ut.

Det verkar även som att du och din sambo skulle behöva reda ut en del problem sinsemellan. Beroende på vilken stadsdel ni tillhör så erbjuder socialtjänsten olika möjligheter. Flera av Malmö stads stadsdelar har socialrådgivare och de jobbar med att möta människor och tillsammans med dessa reda ut deras problem. Ta kontakt med din stadsdel för att se vad just de har att erbjuda er. Du når dem genom att ringa till Malmö stads växel på telefonnummer 040 – 34 10 00.

Hoppas att du fått svar på dina funderingar och välkommen åter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter