Stöd I Umgängesfråga, Känner Mig Ensam

I utredningen som gjorts under sommaren har soc,tj kommit fram till att barnets pappa inte får ha obevakat umgänge. under en tid har jag fungerat som "övervakaren" men framöver orkar jag inte detta då jag och barnet kommer att bo i vårt eget nya boende. Då är frågan vem som ska övervaka. Advokaten jag pratat med säger att släkten inte är lämplig som övervakare då de ofta förringar orsaken. Soc säger att det är jag som ska ta beslutet, men soc kan tänka sig släkten, men enl advokaten kan ett sådant beslut ligga mig i fatet längre fram, ifall vi möts i rätten kring umgänget. Kvar står jag och ska ta beslutet. ska jag hålla inne umgänget? är det bäst för barnet? kan det ligga mig i fatet att hålla inne umgänget? jag känner mig fullständigt ensam i detta beslutet. Det borde vara förbjudet att bli ensam i ett sådant beslut, finns det verkligen inte stöd inom soc tjänsten? Soc sekr som gjorde utredningen säger att det är mitt beslut och familjerätten gör detsamma, men vi kan jämka fram en lösning, som kan ligga mig i fatet. Jag kan inte vara ensam i detta, vad ska jag göra?

mamma muuu
2015-11-18 17:44

Hej!

Beklagar dröjsmålet med svaret. Vi skickade frågan vidare till familjerätten och bad dem besvara och råda dig om vad du kan göra. Nedan är det svar som vi fick från familjerätten.

I Malmö finns umgängesstöd i form av Umgåsen som man kan ansöka om som bistånd. Detta borde socialsekreteraren upplyst om, så kontakta dem och be om mer information kring Umgåsen.

Vi tänker också att det kunde vara bra om ni föräldrar kom på samarbetssamtal på familjerättsbyrån för att få hjälp med detta, samt att du kan ringa vår rådgivningstelefon för ytterligare information. Nedan kan du läsa om de samtal vi erbjuder.

Familjerättsbyrån erbjuder samarbetssamtal till föräldrar som inte kan komma överens i frågor om vårdnad, boende och umgänge om sina gemensamma barn.

Dessa samtal är frivilliga, kostnadsfria och de registreras eller journalförs inte. Båda föräldrarna måste vilja komma på samtalen, som kan inledas enskilt om någon av föräldrarna önskar det. Barnet/barnen måste vara skrivna i Malmö kommun.

Anmälningsblanketten finns även att trycka ut på nätet via malmo.se/ familjerättsbyrån/samarbetssamtal. Där finns även en liten informationsfolder om samtalen. Har Du fler frågor är Du välkommen att ringa familjerättens rådgivningstelefon, 34 52 38 tisd.-fred. mellan 10-11.30.

Hoppas detta kan hjälpa dig med att råd och stöd så att du får någon som kan ge dig stöd i ditt beslut.

Vänligen

Soctanterna