Praktik/Arbete För 17-18:Åringar?

Hej.

Jag har hört att socialförvaltningen har ett ansvar för de ungdomar som inte går på gymnasiet. Det ska finnas uppsökande verksamhet där ngn kontaktar de ungdomar som är sysslolösa. Tanken skulle sedan vara att dessa erbjuds praktik, lärlingsplats eller annan sysselsättning. Stämmer detta? Vem hos er är det som ansvarar för detta? Skulle gärna ta kontaktuppgifter!

Mvh, Mamma

Mamma

Kommentarer

Hej

Vi fick en nästan identisk fråga för ett par månader sedan så detta svar har delvis förekommit tidigare. Skulle det vara så att det var du som skrev till oss då och inte blev nöjd med svaret så ber vi dig återkomma med mer specifika frågor så ska vi göra vårt bästa att lösa dessa.

För ungdomar som inte studerar eller arbetar finns det stöd och råd att få. Arbetsförmedlingen är en bra plats att börja på. Här kan man lägga in sitt CV och personliga brev i en databas och sedan kontakta olika arbetsgivare. För mer detaljerad information om Arbetsförmedlingens tjänster och hur de kan vara till hjälp rekommenderar vi att du surfar in på länken nedan.

http://www.arbetsformedlingen.se/

Du kan även bli remitterad till AIC (arbets- och integrationscenter) av Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan alternativt genom Individ- och familjeomsorgen i kommunen eller så kan du söka dig dit på egen hand. För att komma i kontakt med de som arbetar inom individ- och familjeomsorgen i just er stadsdel så är det allra enklaste att ringa till Malmö stads växel och bli kopplad rätt genom dem. Du når dem på telefonnummer 040 – 34 10 00. För att läsa mer om AIC och hur man kontaktar dem se:

http://www.malmo.se/aic

Om du är utan arbete, bor i Malmö, är minst 18 år samt i behov av att förstärka din kompetens för att komma in i arbete eller påbörja studier, kan du vara berättigad att börja på AIC. Vilket AIC du tillhör beror på i vilken stadsdel du bor. På AIC får man lära sig grunderna i jobbsökande, skriva CV, hjälp med praktikplats med mera. Personalen informerar också om de aktuella kraven på arbetsmarknaden, rekryteringsutbildningar och olika arbetsmarknadsprojekt. Du kan läsa mer om hur du kommer i kontakt med ditt AIC genom länken nedan.

http://malmo.se/Medborgare/Jobb--praktik/Vag-till-sjalvforsorjning/Arbet...

Det finns också goda chanser att få hjälp från New City som är ett projekt för utveckling och förändring för unga som saknar arbete. New City arbetar utifrån ett helhetstänkande och utgår från individens önskan och mål. I New City arbetar sex unga coacher med att hitta nya vägar för de unga att ta sig in i, eller tillbaka till samhället. Coacherna är flexibla och arbetar med ett lösningsfokuserat förhållningssätt för att hitta den bästa lösningen för varje individ.

Vill du komma i kontakt med New City kan du mejla till coacherna på

coach@drommarnashus.se

eller direkt till projektledaren

jessica@drommarnashus.se

Du kan läsa mer om New Citys verksamhet på

http://www.drommarnashus.se/new-city.aspx

Hoppas att du fått svar på dina frågor och välkommen åter om det skulle dyka upp fler frågor eller funderingar.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter