Insättning På Konto Räknas Alltid Som Inkomst???

Situationen är såhär:

Jag har nyligen varit nära att förlora min lägenhet då kronofogden skulle utmäta den. För att förhindra detta så gick min pappa med på att betala skulden till kronofogden. Då det var sista dagen som skulden kunde betalas och min pappa jobbade så var han tvungen att föra över en summa till mitt konto så jag själv kunde betala skulden på kronofogden.
När jag sen väl var på kronofogden så var det bara en del av summan som skulle betalas där, den resterande summan skulle betalas till värderingsmannen och det skulle skickas en faktura hem till mig.

Så när jag väl betalt hos kronofogden så stod det x kr kvar på mitt konto. Dessa var dock inte mina pengar utan min pappas och de fick endast stå kvar där för att kunna betala den kommande fakturan. Skulle jag inte betala denna så hade jag varit tvungen att lämna tillbaka pengarna. De var överförda under ett avtal om att de skulle användas till denna skulden och inget annat. Skulle jag använt dom till något annat skulle jag begått avtalsbrott.

Nu har jag fått ett beslut om ekonomiskt bistånd. De har godkänt min ansökan och jag har blivit beviljad bistånd. DOCK så har de dragit av x kronor på min norm för att de här x kronorna stod på mitt konto då jag lämna in ett kontoutdrag.

Det framgår tydligt av mitt kontoutdrag att det är insatt en summa från min far och att en del av den summan har sen dragits av kronofogden. Min pappa kan även intyga att de här pengarna är endast insatta under förutsättning att de används till just denna skulden och inget annat.

Kan de verkligen räkna dessa x kronorna som inkomst? Jag kan ju omöjligt använda de till nåt annat än just denna skulden. Om jag använder dom till något annat gör jag mig skyldig till ett avtalsbrott.

Vad säger ni?

Gäst

Kommentarer

Hej

Vi har modererat ditt inlägg av sekretesskäl.

När en ansökan om ekonomiskt bistånd inkommer till socialtjänsten öppnas en utredning som alltid leder till ett beslut. Beslutet grundar sig bland annat på den uträkning man har gjort av den sökandes inkomster, tillgångar och utgifter. Vi skulle rekommendera dig att kontakta din handläggare för att reda ut missförståndet och förklara situationen.

Har man fått avslag på sin ansökan så har man alltid rätt att överklaga beslutet för att få det omprövat. Din socialsekreterare skall på begäran hjälpa dig med att sammanställa din överklagan om du inte själv vet hur du ska gå tillväga.

Hoppas att du fått svar på din fråga.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter