Börja Arbete Efter Försörjningsstöd

Hej,

jag undrar vad som händer med mitt försörjningsstöd om jag börjar arbeta? Jag har fått upplysning om ett jobb till sommaren i några månader som det verkar god chans att jag kan få. Lönen kommer dock att betalas ut i efterhand (1 månad senare).

Finns det möjlighet till hjälp för att klara hyran och utgifter innan jag fått lön? ....fast jag redan börjat att arbeta?

Tack!

annika

Kommentarer

Hej

Vad roligt att du har ett jobb på gång! En förutsättning för att kunna få försörjningsstöd är bland annat att man står till arbetsmarknadens förfogande. Att du nu har hittat ett jobb ger möjligheter till att du framöver ska kunna försörja dig själv.

Vi rekommenderar dig att ringa till din handläggare på socialtjänsten för att berätta att du förmodligen kommer att arbeta i sommar men att lönen kommer att betalas ut i efterhand. Du och din socialsekreterare kan diskutera möjligheten till återbetalning. En överenskommelse om återbetalning kan bli aktuell för utbetalningar av ekonomiskt bistånd som en person egentligen inte har rätt till, men beviljats i väntan på en inkomst. En förutsättning för återkrav är att man vet att inkomsten kommer och att den som får biståndet bedöms kunna betala tillbaka pengarna utan att hamna i ekonomiska svårigheter.

Hoppas att du har fått svar på din fråga! Du är välkommen tillbaka om du har fler frågor eller funderingar.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter